InTwello

Zwembad de Schaeck nu met buslijn 507 bereikbaar

TWELLO.- De gemeente Voorst heeft na goed overleg met de Buurtbusvereniging Stedendriehoek, zwembad de Schaeck en omwonenden besloten om buslijn 507, van Station Voorst-Empe naar station Twello vv, per 20 juli a.s. aan te passen. Ter hoogte van Zwembad de Schaeck wordt een bushalte geplaatst.

De Buurtbus rijdt vanaf 20 juli via de Veenhuisweg, Schakerpad en Voordersteeg weer de HW Iordensweg op (vv) waardoor Zwembad de Schaeck nu ook met openbaar vervoer bereikbaar is. ‘Een mooie ontwikkeling die er onder andere voor moet zorgen dat mensen die slecht ter been zijn of geen ander vervoermiddel hebben wel naar het zwembad kunnen komen. Het zwembad maar ook bijvoorbeeld Tennispark de Schaeck zijn nu voor nog meer mensen bereikbaar. Daarnaast is er op de nieuwe route veel woningbouw en zijn er recreatieve voetpaden die nu nog beter bereikbaar zijn’, aldus een tevreden wethouder Van der Sleen.

Zwembad opgetogen over nieuwe situatie

Zwembad de Schaeck houdt ieder jaar een enquête onder zijn vaste bezoekers. Een van de zaken die uit de jaarlijkse enquêtes is gekomen, is dat de bezoekers de mogelijkheid misten om met het openbaar vervoer het zwembad te kunnen bezoeken. Het zwembad is daarom erg blij dat in samenwerking met de gemeente Voorst en de Buurtbusvereniging de bezoekers het zwembad met het openbaar vervoer kunnen bereiken. Erg belangrijk voor het zwembad, omdat hierdoor ook mensen die bijvoorbeeld niet in staat zijn om met de auto of de fiets kunnen komen toch naar het zwembad toe kunnen gaan. Het is een landelijke trend dat mensen minder vaak een zwembad bezoeken. De Schaeck heeft deze trend weten te doorbreken en heeft momenteel een stabiel bezoekersaantal. Door vele initiatieven te ontplooien is de bedoeling dat de komende tijd er een lichte groei van bezoekers zal ontstaan. Doordat het zwembad nu nog beter te bereiken is, is er weer een voorwaarde geschapen om deze groei waar te kunnen maken.