InTwello

Zomerse eindshow bij oplopende temperaturen

TWELLO.- De hittegolf weerhield de afdelingen ritmische gym en dans van SV Twello er niet van hun seizoen met een spetterende show te beëindigen. Het publiek kreeg vrijdagavond 3 juli een programma vol jazz, dans en vloeroefeningen te zien.

Hot, hot, hot

Bij een eindshow met zomer als thema was het gezamenlijke openingsnummer van de selectiegroepen wel heel toepasselijk. “Hot, hot, hot” zette de hete toon voor een avond vol spektakel. Voor de pauze werden de oefeningen met bal, hoepel, knots en touw van de ritmische gym afgewisseld met de dansen van de jazz recreatie groepen. Van beide afdelingen werden de groepen die aan het NK in Ahoy hebben deelgenomen nog eens extra in het zonnetje gezet. Speciale aandacht daarbij was er voor de jazz selectie die Nederlands kampioen is geworden. Na hun huldiging lieten ze nog een keer hun overwinningsdans zien. Deze keer met een kleine aanpassing door te eindigen met “We are the champions.” Aan het eind van de avond werden de dames op een platte wagen door Twello gereden zodat iedereen nu echt weet dat ze kampioen zijn geworden.

Wals en tango

Vier meiden van de ritmische gym lieten na de pauze zien dat ze naast hun oefeningen met materiaal ook heel goed zonder uit de voeten kunnen. Zij hadden een prachtige bloemenwals ingestudeerd. Met deze wals trakteerden ze het publiek op heel andere muziek dan die van de jazzdans groepen. Mooie klassieke klanken versus opzwepende jazz en hip hop beats. Het ging er steeds heter aan toe aan de Zuiderlaan. En er kwam nog meer. Alleen een paar insiders wisten dat de Daddies, een groep vaders die vorig jaar tijdens een show hun kinderen verrasten, nu een optreden voor de danslerares hadden ingestudeerd. In het diepste geheim zijn de 16 vaders een aantal weken bij elkaar gekomen om Danique van ’t Erve met een dans te bedanken voor het afgelopen seizoen. Hiervoor moest Danique plaats nemen op een stoel in het midden van de zaal en vervolgens kwamen de Daddies vanuit het publiek aangezet. Hoogtepunt van de dans was een tango waarbij uiteindelijk jasjes door de lucht vlogen en de Daddies de achterkant van hun shirt lieten zien: “Danique bedankt.”

Sun is shining

Ritmische gym en jazz kwamen weer samen in de gezamenlijke slotdans op het wel heel toepasselijke nummer “Sun is shining”. Beide afdelingen gaan nu de zon achterna maar willen u samen met de turnafdeling uitnodigen voor de open dag op zaterdag 29 augustus. Tijdens deze instuif kunt u vanaf 16.00 tot 18.00 uur aan de hand van workshops kennis maken met de afdeling gymnastiek. Check voor meer informatie onze website www.svtwello.nl.