InTwello

ZomerleesBingo voor kinderen bij de Bibliotheek!

Bijna zomervakantie. Luieren en misschien wel lekker lezen, heerlijk!

Om het lezen extra leuk te maken organiseert de bibliotheek Brummen | Voorst dit jaar ZOMERLEESBINGO.

De schooljeugd hoeft zich echt geen seconde te vervelen als ze hieraan meedoen!
Bij de bibliotheek kunnen ze een bingokaart ophalen en vervolgens kiezen ze zelf een rubriek uit waaruit ze graag boeken willen lezen. Als ze het boek uit hebben, krijgen ze een sticker. Met vijf boeken op rij, ontvangen ze een presentje. Dus ga snel naar de balie van de bibliotheek voor de aanmelding.

Allerlei soorten boeken doen mee aan de ZomerleesBingo, ook stripboeken, boeken over dieren en spannende boeken. Maar ook kunnen e-books via de VakantieBieb gelezen worden of luisteren naar boeken via de LuisterBieb.

Lezen tijdens de zomervakantie is voor veel kinderen pure ontspanning. Maar het is ook nog eens goed om te blijven lezen tijdens de vakantie. Niveauverschillen tussen kinderen ontstaan namelijk voor een groot deel tijdens de vakantieperiode. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die niet lezen tijdens de zomervakantie in niveau gelijk blijven of zelfs achteruit gaan, terwijl kinderen die veel lezen na de vakantie een hoger leesniveau hebben.

Dus behalve dat lezen leuk is, is het ook nog goed!

 

Kinderen tot en met groep 8 van de basisschool kunnen aan de ZomerleesBingo meedoen, in de periode van 10 juli t/m 31 augustus 2017.