InTwello

Worsten verkopen helpt

Vundelaar worsten

TWELLO.- Afgelopen zaterdag: het is en komen en gaan in het clubgebouw Pigika van Scouting de Vundelaar. Kratten vol worsten staan opgestapeld en in de loop van de dag wordt het aantal geringer. Circa 1900 worsten zijn er besteld buiten het aantal dat door de kinderen huis-aan-huis wordt verkocht, ondanks het gure weer.

Sebastiaan Streppel van de organisatie vertelt dat zeven speltakken in de wijk actief zijn. Ook de Vunda’s, de kinderen met een beperking, helpen vandaag graag mee. De oudere speltakken (14 – 18 jaar) wilden niet lui achterover zitten en hebben meegeholpen alle hygiënisch gesealde worsten in plastic zakken te pakken en van bijsluiters te voorzien. De eerste groep begon op deze ochtend al om 9:30 uur en eindigde om 16:00 uur. Omdat het weer niet erg stimulerend werkt worden de worstenverkopers tussendoor tijdens de huis-aan-huisactie onderweg blij gemaakt met een versnapering en voor de lunch komt iedereen weer in het clubgebouw voor warme chocomel, soep, knakworst en broodjes. Op deze manier is het ook bij regen en wind vol te houden. Er is veel lof voor de organisator van de worstenactie Jurgen Buurman. Niet minder belangrijk zijn degenen die de worsten gretig hebben afgenomen voor het goede doel. Dus: Twellonaren bedankt voor de steun bij de aanschaf van spel- en kampmateriaal zoals tenten, kookgerei en voor het onderhoud van de boten.

Burgemeester Jos Penninx twittert: Petje af voor de jongeren die in zo’n regenweer langs de deuren gaan met rookworsten voor Scouting de Vundelaar!