InTwello

Wethouder opent Anytime Fitness

TWELLO.- Afgelopen zaterdag opende Hans van der Sleen, wethouder sport, officieel de sportclub.

Initiatiefnemer John Hagen en manager Remy den Blijker zijn maar wat trots. John neemt in zijn openingswoorden alle aanwezigen mee in een stukje geschiedenis. “Ik kom al jaren in Twello”, vertelt hij, “een gezellig dorp waar ik me welkom voel”. Hij liep Erick Brouwer tegen het lijf en vertelde hem over zijn plannen, Erick tipte hem vervolgens in verband met de ruimte boven de Rabobank. Na diverse brainstormsessies met Pim Oostendorp, directeur BMO Bedrijfsmakelaars, werd de knoop doorgehakt. Er volgde een prettig verlopen bouwperiode van vijf weken en Remy den Blijker, die een aantal jaar geleden als personail trainer begonnen was, kwam in beeld als manager. “Het concept van Anytime Fitness sloot volledig aan bij mijn visie”, benadrukt Remy, “ik heb al een aantal jaren bij Anytime in Vaassen gewerkt maar mijn wereld werd wel even op zijn kop gezet door het aanbod van John”. Er spreekt enorme trots uit zijn woorden als hij vertelt erg blij te zijn de stap naar Twello te komen, gezet te hebben. Saillant gegeven: Grootmoeder Emmy, in de clubkleur paars gestoken en omringd door haar achterkleinkinderen, luistert met veel bewondering naar haar kleinzoon. Alle bedrijven die van A tot Z aan de totstandkoming hebben meegewerkt en vrijwilligers worden bedankt.

De wethouder loopt geïnteresseerd een rondje langs alle toestellen en voert een geanimeerd gesprek met sportende leden. Hij heet de club namens het college van de gemeente Voorst welkom en geeft aan zeer content te zijn met de komst van Anytime. “Allemaal mooie ingrediënten: gastvrijheid, een sleutel die in alle clubs op de hele wereld toegang verschaft, veiligheid etc….Een mooier concept dan dit bestaat niet”, benadrukt hij. Ook hij gaat terug in de geschiedenis en memoreert deze historische plek, die altijd al reuring heeft gegeven: “Op deze plaats stond vroeger een agrarische school, gevolgd door een kleuterschool en een ULO, waar ook mijn eigen roots liggen,” legt hij uit. En dan ontdoet de wethouder zich van zijn colbert om mee te doen aan een krachtmeting op de roeitrainer om vervolgens met gesterkte spieren het paarse lint door te knippen. Veel applaus, de fitnessclub is officieel geopend.

Inmiddels telt de club in Twello vele leden en het aantal groeit gestaag. “Ik was lid van een sportschool in Deventer“, vertelt Daan enthousiast, “daar rijd ik echt niet laat op de avond nog naartoe. Dus dit is geweldig, hier loop ik of pak ik de fiets en kan dan 24 uur per dag en zeven dagen per week sporten! Het hele jaar door zonder uitzondering. Het is voor mij nog nooit zo gemakkelijk geweest”. Daan is één voorbeeld, maar elk lid denkt er zo over, dat is gebleken op deze middag. Maximaal gebruik kunnen maken van de modernste kracht- en cardioapparatuur, functionele training, virtuele spinning bijvoorbeeld, daar is iedereen enthousiast over. “Je wordt hier gestimuleerd om een streep te zetten onder oude fitnessroutines”, lacht Daan, “en als ik in het buitenland verblijf waar zich een Anytime Fitnessclub bevindt dan heb ik daar toegang via mijn eigen sleutel, wat een luxe……!”

Anytime opening 2

 

Bron: Voorster Nieuws