InTwello

Weer plekken vrij bij Klik & Tik cursus in bibliotheek Twello

Voor mensen die moeite hebben om hun weg te vinden op het internet biedt de bibliotheek Brummen|Voorst al een paar jaar de cursus Klik & Tik aan. Dat deze cursus absoluut aan een behoefte voldoet blijkt wel uit het feit dat met regelmaat een groot aantal mensen met een welverdiend certificaat afzwaait. Een aantal weken mochten 23 mensen vol trots hun certificaat uit handen van Marian Camphuis ontvangen.
Dit betekent dat er weer plek is voor nieuwe deelnemers. De cursus bestaat uit drie delen en de deelnemers maken heel stapsgewijs kennis met de computer. Het grote voordeel van deze cursus is, en dat is een veelgehoorde opmerking van ex-cursisten, dat iedereen zijn/haar eigen tempo volgt. Met behulp van een koptelefoon wordt de gehele cursus individueel afgelegd. Bij vragen of problemen is er altijd een vrijwilliger in de buurt die op rustig en kalme wijze helpt. Ook dit wordt door de cursisten als een weldaad beschouwd en deze tijd waar alles zo snel gaat.

De kosten zijn € 10,00 per 5 lessen voor leden van de bibliotheek (€ 15,00 voor niet-leden). Verder wordt gevraagd om een koptelefoon van huis mee te nemen of voor € 3,00 aan te kopen. Deze cursus is een onderdeel van www.oefenen.nl, wat inhoudt dat deze cursus ook zelfstandig thuis te volgen is. Maar de bibliotheek wil ook graag mensen die wat meer moeite met de computer hebben, een helpende hand bieden. De cursus wordt zowel op de dinsdagmorgen van 09.00 – 11.00 uur en woensdagavond van 19.00 – 20.30 uur gegeven. Voor meer informatie en aanmelding: bij de informatiebalie van de Bibliotheek of via www.bibliotheekbrummenvoorst.nl