InTwello

Vrouwenpraatgroep viert 15jarig bestaan

TWELLO.-  Het is al weer 15 jaar geleden dat Martheke Debets de Vrouwenpraatgroep oprichtte. Toen begonnen met een klein groepje en inmiddels fors uitgebreid tot meer dan 80 dames die geregeld bij elkaar komen. Afgelopen maandag werd dit heugelijke feit gevierd.

Door de oprichting van de Vrouwenpraatgroep laat men al jarenlang zien dat er wel degelijk een maatschappij te ontwikkelen is waar ruimte is voor iedereen. Op maandagochtenden staat de deur open voor allochtonen en autochtonen, jong en oud, rijk en arm. Lief en leed wordt gedeeld en ook maatschappelijke aspecten komen aan de orde. Stichting ‘Hier een kans=Daar een kans’ werd in 2008 opgericht, omdat men erachter kwam dat het geluk van vluchtelingen hier mede afhangt van het geluk van de thuisblijvers daar. Daarom is het belangrijk kansen hier te benutten om ze daar te creëren.

Ter gelegenheid van het 15jarig bestaan heeft Thea Tolkamp als cadeau een lig-klankschalenconcert aangeboden aan de groep. De groep was gemêleerd: China en Tibet zaten vredig naast elkaar in deze groep; ook Turkije, Bosnië, Nepal, Oekraïne, Vietnam en USA zijn op deze dag vertegenwoordigd. Onder hen ook Robyn: een daadkrachtige, sterke jonge vrouw, die als zeventienjarige Amerikaanse naar Europa kwam om in Parijs model te worden. In een land met een zevendaagse werkweek en vol workaholics heeft zij op jonge leeftijd al het besluit genomen naar Europa te gaan. “Al bij haar eerste bezoek aan de praatgroep heeft ze het principe van samenleven en samenwerken begrepen”, vertelt Martheke over haar.

Na de klankschalensessie bedankte Martheke voor deze bijzondere bijdrage aan een gedenkwaardige dag.