InTwello

Vrijwilligers met passie voor taal gezocht

Als Nederlands niet je moedertaal is, kan het een flinke klus zijn om het goed onder de knie te krijgen. Ook in onze regio zijn er mensen die moeite hebben met Nederlands spreken, schrijven en lezen. Het Taalhuis Brummen|Voorst helpt deze taalvragers bij het leren van onze taal. Hiervoor zoekt het Taalhuis vrijwilligers.

Taalvragers

Met de toegewijde hulp van vrijwilligers met een passie voor taal, krijgen taalvragers de hulp die zij nodig hebben bij het Taalhuis. De Bibliotheek fungeert als centrale plek in de gemeenten Brummen en Voorst voor alle taalvragers die hun Nederlands willen verbeteren. Deskundige vrijwilligers verzorgen zowel individueel als in kleine groepjes taallessen op niveau van de cursisten. De leeftijden en achtergronden van de taalvragers zijn divers, sommigen zijn in Nederland geboren en getogen, anderen zijn hier nog niet zo lang.

Vrijwilligers

De begeleiding van het Taalhuis bestaat volledig uit vrijwilligers. Zij zijn de drijvende kracht achter deze service, maar natuurlijk doen zij het niet alleen. De taalvrijwilligers krijgen ondersteuning van de docent van het Taalhuis. Daarnaast is er gevarieerd lesmateriaal voorhanden om tijdens de lessen te gebruiken. Bovendien volgen alle taalvrijwilligers de training ‘Taal voor het Leven’ van Stichting Lezen en Schrijven.

Praktische informatie

Medio oktober gaat er in bibliotheek Eerbeek weer een training voor vrijwilligers van start. Geïnteresseerd? Neem dan gerust contact op met Mariël Schotpoort via 06 – 16826628 of stuur een mail naar: taalhuis@bibliotheekbrummenvoorst.nl.