InTwello

Vrijwilligers klaar om taalvragers vooruit te help

Weer heeft een nieuwe groep vrijwilligers van Taalhuis Brummen-Voorst de training Taal voor het Leven donderdag 22 november in de bibliotheek van Brummen afgerond en gaat zich inzetten om taalvragers vooruit te helpen.

Trainer Gerard Meijerink heeft de vrijwilligers in vier avonden een mooie basis meegegeven om van start te gaan. De vrijwilligers ontvingen een certificaat, een roos en een chocolade letter. Een gezamenlijke terugkoppeling: “Een leuke en vooral leerzame training.” Docent van Taalhuis Brummen-Voorst, Caroline Sparenburg, gaat vervolgens de vrijwilligers voorstellen aan taalvragers. Samen gaan zij met de taalvraag aan de slag. Mooi en dankbaar vrijwilligerswerk waar je taalvragers mee vooruit helpt! De vrijwilligers kunnen voor inhoudelijke ondersteuning altijd terecht bij Caroline.

Nieuwe training
Een nieuwe training voor begin 2019 wordt gepland. Geïnteresseerden kunnen alvast een mail sturen naar taalhuis@bibliotheekbrummenvoorst.nl . Zodra de nieuwe data en locatie bekend zijn worden geïnteresseerden geïnformeerd.

Samen voor meer geletterdheid
Taalhuis Brummen-Voorst is een netwerkorganisatie van partijen die zich gezamenlijk inzetten voor meer geletterdheid in de regio. Partners zijn: Stichting Welzijn Brummen, Mens en Welzijn Voorst, Gemeente Brummen, Gemeente Voorst, Vluchtelingenwerk Oost-Nederland, Toptaal, Aventus en Bibliotheek Brummen|Voorst. Organisaties die zich ook willen inzetten voor meer geletterdheid kunnen een mail sturen naar taalhuis@bibliotheekbrummenvoorst.nl of contact opnemen met de coördinator van Taalhuis Brummen-Voorst Mirjam Dijkman-Bouwer via M 06 306 92 298.