InTwello

Voorwaarts boekt monsterzege op sterke Tukkers

TWELLO.- Dat de krachten in de sport onvoorspelbaar zijn bleek vandaag maar weer eens. Een 7-1 eindstand tegen een elftal dat in de eerste helft Voorwaarts haar wil oplegde. Telkens werd Voorwaarts onder druk gezet met goed opgezette aanvallen vanaf links en rechts. De voorsprong van BWO na 14 minuten door Sem Geerdink was dan ook zeer verdiend te noemen. Na dit doelpunt moest Voorwaarts meer naar voren spelen en er kwam meer dadendrang in de ploeg. Dit werd direct beloond. Voorwaarts was nog niet bij het doel geweest, maar toch werd de harde lage voorzet van Björn Groot Hulze door verdediger Weghorst van BWO in het doel gewerkt. Daarna twee keer een vrije kopkans voor Billy Wattimena. Beide keren speelde de wind hem parten en werd het doel niet gevonden.

BWO trok het initiatief weer naar zich toe en de resterende tijd van de eerste helft moest Voorwaarts overleven. Dat lukte wonderwel, alhoewel de BWO aanhang al een paar keer een doelpunt geteld had.

Na rust werd al vroeg in de wedstrijd het druk zetten op de verdedigers beloond met een doelpunt. Björn Groot Hulze schoot de bal na goed storen van Bruce Schotman in het lege doel. Daarna had Voorwaarts het vertrouwen gevonden. De ruimte die ontstond werden door de aanvallers 100% uitgebuit. Simon Rutgers scoorde de 3-1, gevolgd door een assist op Bruce, 4-1. De wedstrijd was gespeeld. Voorwaarts rook bloed en BWO kreeg nog een kans op 4-2. Toen dat niet lukte besloot Voorwaarts de mooiste doelpunten voor het laatst te bewaren. Een fantastische aanname van Björn Groot Hulze gevolgd door een vlammend schot. Bruce kwam steeds meer in zijn element en draaide regelmatig bij de verdedigers weg. Ook hij mocht zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maken en tenslotte een vlammend afstandsschot van Dave Bijsterbosch dat van richting werd veranderd en onhoudbaar was voor de keeper. De winst was vandaag de grote tactische discipline. BWO moest winnen om mee te blijven doen voor de periode en het kampioensschap. Voor Voorwaarts was elk punt vandaag een bonus. Het werd meer dan dat.

Tenslotte mag vermeld worden dat Luuk Grieving (2de jaars A-speler) zijn eerste basisplaats aan de Laene speelde. Hij werd in de 75ste minuut met een staande ovatie gewisseld. Joost Hulsebos (aanvoerder en vandaag door griep geveld) kon zich nog rustig een keer omdraaien in zijn ziekbed. Het middenveld met Billy Wattimena, Dave Bijsterbosch en Luuk Grieving vormden volgens trainer Ronald Dekker de sleutel tot dit succes. Opstelling: Robin Hafkamp, Matthijs Kamphuis, Nino Wattimena, Rick Te Riele (83. Mark Mulder), Niels Pereboom, Dave Bijsterbosch, Billy Wattimena, Luuk Grieving (77. Joey Teering), Ismar Maglajlic (20. Simon Rutgers), Bruce Schotman en Björn Groot Hulze. Volgende week zondag is Voorwaarts vrij. Op zondag 6 maart speelt Voorwaarts de eerste wedstrijd van de 3de periode in Ootmarsum bij KOSC.

Bron: Voorster Nieuws