InTwello

VoorleesExpress rijdt door!

Na het afronden van de wekelijkse voorleesbezoeken in gezinnen, starten vanaf februari tien nieuwe voorleesvrijwilligers om twintig weken lang bij kinderen thuis voor te lezen.

De VoorleesExpress is een activiteit van Bibliotheek Brummen|Voorst om kinderen met een taalachterstand een taalsteuntje in de rug te geven. Tijdens wekelijkse voorleesbezoeken genieten kinderen mee met leuke prenten- en zoekboeken, informatieve boeken over hun lievelingsdier en favoriete sport. Samen taalspelletjes doen met hun ouders nodigt hen uit om extra taalvaardig te worden. Onderdeel van het voorleestraject is een bezoek met rondleiding aan de lokale bibliotheek en een gratis pasje. De inzet is dat ouders in de loop van twintig weken de voorleesroutine geleidelijk gaan overnemen.

 

De voorleesvrijwilligers maakten op de startbijeenkomst voor het komend voorjaar, kennis met De Boekenapotheek. Leerkracht Ulrike Koers uit Wilp-Achterhoek verzorgde een interactieve presentatie over ‘het knippen van een pleister en deze op maat plakken’. Dit bracht nieuwe inspiratie om voor elk kind boeken te zoeken die aansluiten bij de eigen beleving en behoefte ‘voor elke kwaal een medicijn’. Voorleesplezier, herkenning en verbinding met de eigen leefwereld vormen de basis voor de taalontwikkeling.

 

Zin om mee te doen met VoorleesExpress?  Neem contact op met Bibliotheek Brummen|Voorst (0571 – 272338/ Twello) of 0575 561867 (Brummen/ Eerbeek). Zowel nieuwe voorleesvrijwilligers als gezinnen zijn welkom!