InTwello

Voorjaarsmarkt in Twello

Stichting Dorpsverfraaiing Twello

Zaterdag 7 mei de dag voor Moederdag organiseert ‘Stichting Dorpsverfraaiing Twello’ een Voorjaarsmarkt op het Dorpsplein in Twello. Naast het aanbieden van allerlei plantgoed zoals eenjarige, kuipplanten en vaste tuinplanten geven de medewerkers ook uitleg over plantverzorging en deskundig plantadvies. Daarnaast zijn er diverse activiteiten op het Marktplein en staan er marktkramen in het centrum die bemand zijn door hobbyisten. Zij zullen een diversiteit aan artikelen tonen.

Stichting Dorpsverfraaiing
De Stichting Dorpsverfraaiing Twello houdt zich bezig met het aanbrengen en in stand houden van groenvoorzieningen in het centrum van Twello en in de ruime omgeving daarvan. Naast het organiseren van de jaarlijkse Voorjaarsmarkt, ook wel Plantenmarkt genoemd, wordt er nauw samengewerkt met organisaties in en om Twello. Met de opbrengst van deze tuinmarkt steunt u de stichting om haar doel te verwezenlijken. Dit doel is het onderhouden van onze 68 bloembakken in de ruime omgeving van het centrum van Twello en het onderhoud aan onze geadopteerde rotonde aan de Maarten Tromplaan. Tijdens de voorjaarsmarkt is er de mogelijkheid om éénjarige planten en hangplanten te kopen en uw meegebrachte bakken door ons te laten vullen.
Meer lezen.

Hobbyisten
Evenals vorig jaar kunnen hobbyisten een kraam huren tijdens de voorjaarsmarkt op zaterdag 7 mei 2016. Dit jaar vindt de markt plaats in het gezellige centrum op het Dorpsplein, het bruisende hart van Twello. Alleen hobbyisten worden toegelaten die eigen gemaakte artikelen willen promoten en verkopen. Dus geen handelaren of andere ‘professionals’.
De kraamhuur bedraagt €20,-, waarvan €10,- borg is, welke aan het eind van de dag wordt terugbetaald. De openingstijden van de markt is van 9.00 uur tot 16.00 uur. Opbouw van de kramen kan vanaf 8.00 uur. Deze moeten wel voor 9.00 uur klaar zijn. Er zijn 23 kramen voor hobbyisten beschikbaar. En VOL = VOL

Aanmelden
Aanmelding kan bij het kantoor van het Voorster Nieuws (Stationsstraat 17 in Twello). Alleen aanvragen aan de balie en bij contante betaling vooraf kunnen in behandeling worden genomen. De aanvragen worden getoetst door Stichting Dorpsverfraaiing Twello, onder welke verantwoordelijkheid de markt wordt georganiseerd. Indien een aanvraag om wat voor reden wordt geweigerd vindt uiteraard restitutie van de vooruitbetaling plaats.