InTwello

Veel (jeugdige) belangstelling voor kleindierenshow

TWELLO.- Ieder jaar lukt het de Kleindierensportvereninging (KDS) weer om vele belangstellenden naar de jaarlijkse show te trekken. Ook ditmaal was het niet anders, het publiek kreeg weer waar voor zijn geld. De honderden tentoongestelde dieren werden zonder uitzondering door jong en oud bewonderd.

De hal van het AOC was afgelopen weekend het domein van maar liefst 320 z.g. kleindieren. Terwijl buiten de herfst van zich deed spreken was het voor mens en dier goed toeven in het schoolgebouw. Aan de vooravond van de show (vrijdag) gingen allereerst de keurmeesters met een vakkundig oog over de ingebrachte dieren, unaniem constateerden zij de hoge kwaliteit en goede gesteldheid van de hoenders, cavia’s, siervogels, watervogels, sierduiven, konijnen en luidruchtige hanen. Ieder jaar blijkt weer hoe de leden met hun hobby bezig zijn, de betrokkenheid bij de aan hen toevertrouwde dieren komt tot uiting in de grote  hoeveelheid prijzen die tijdens de show toegekend worden.

Kind en Dier en knuffelhoek

Twee items waar de jeugd massaal op afkomt tijdens de KDS show zijn de Knuffelhoek en de mogelijkheid om hun troeteldier te laten beoordelen bij de Kind en Dier specialist. In de Knuffelhoek mochten de kinderen de kuikentjes vasthouden, strelen of knuffelen, natuurlijk werd hier volop gebruik van gemaakt. De cavia’s en de slangen kregen helaas wat minder ‘knuffelaandacht’. Bij Kind en Dier moest men enig geduld betrachten alvorens de keurmeester een oordeel over hond, kat of cavia kon geven. Maar dat geduld werd alleszins beloond, de keurmeester lette met name op de algehele conditie en verzorging, veruit de meeste kinderen kregen een complimentje voor de manier waarop zij met ‘huisgenootje’ omgaan.
Uitslagen:  1e Prijs Daphne met haar Cavia’s. 2e prijs (gedeeld) Amber met haar Japanner Konijn en Maaike met haar Voskonijn. 3e prijs Danique met de 2 Hamsters

Kampioenen jeugd

Sierduif: Jeroen Beekhuis – Hoender: Guus Uenk – Dwerghoen: Stan Davelaar – Konijn: Roos Korderijnk.

Algemeen kampioen

Sierduiven: G. Sterling – Hoenders: H. Pelgrim – Dwerghoenders: Comb. Black Red – Konijnen: T. Naberhuis – Cavia’s: M. Naberhuis – Oorspr. Watervogels: E. Tijhuis – Siervogels: AOC Oost VMBO Groen.