InTwello

Vee- en Vleeshandel Mulder BV gaat voor vers

 

TWELLO.- Vee- en Vleeshandel Mulder BV is een prachtig bedrijf. Voor lamsvlees, rundvlees, kalfsvlees en kipproducten is men daar aan het juiste adres. De dieren die worden geslacht zijn bestemd voor levering aan de groothandel en verkoop vanuit de winkel. Er wordt ook geslacht in opdracht van andere bedrijven. Hun specialiteit is het op islamitische wijze slachten van schapen, lammeren en geiten.

Als eenmanszaak is Barry Mulder in 2003 met de zaak gestart en aan het begin van dit jaar is hij met een nieuwe opzet begonnen. “De focus ligt nu niet meer alleen op het slachten, maar ook op de winkel en op de grossierderij”, benadrukt de eigenaar en vervolgt: “Kwaliteit gaat hier boven kwantiteit. Ik wil boven alles kwalitatief goed vlees leveren en daar houden wij streng toezicht op.”

Dieren met een goed leven

Barry Mulder heeft zo zijn eigen filosofie ontwikkeld en daar wenst hij niet van af te wijken. “Dieren die hier komen moeten een goed leven hebben gehad. Na aankomst worden ze in de stallen met stro, water en voedsel ondergebracht en van stress is dan geen sprake en zo moet het ook zijn. Dieren hoor je met respect te behandelen”. In de grossierderij en de winkel worden de producten verkocht. Zowel de particuliere als de zakelijke klant is bij Mulder BV van harte welkom en voor het slachten van een dier kan men het hele jaar door een afspraak maken. Zowel de islamitische klant als ook de niet islamitische klant is welkom in de winkel en de groothandel en er zijn altijd leuke aanbiedingen.

Geen concessies

Barry doet geen concessies aan de versheid van zijn producten. Je vindt in de winkel geen ‘kant-en-klaar’ bewerkt vlees. Als men gehakt wenst, dan is er een stuk vlees dat voor de ogen van de klant wordt gedraaid. Hetzelfde geldt bij voorbeeld ook voor lamsvlees: de lamskoteletjes worden terplekke gezaagd. Vers van het mes en zonder tussenhandel. Barry: “Onze klanten zijn Nederlanders en Islamieten. Iedereen weet ondertussen dat wij ons strikt aan de regels houden en geen producten van onduidelijke herkomst verkopen. De herkomst is altijd traceerbaar. We zijn open en transparant, iedereen is welkom om te komen kijken tijdens de diervriendelijke slacht en productie. Ons bedrijf voldoet aan alle HACCP eisen”.

Steeds meer Nederlanders kopen halal vlees

Voor specifieke wensen zoals vlees voor de feestdagen – lamsrack, entrecote, haasbiefstuk, T-bone, rollade of lamsbout – is het aan te raden dit van te voren (via e-mail) te bestellen. In de winkel wordt uit eigen slachterij lamsvlees, schapenvlees en geitenvlees verkocht naast een uitgebreid assortiment rundvlees, kalfsvlees, kip en kalkoenshoarma. In de winkel ligt dagelijks een breed assortiment aan verse kip. Er is ook een uitgebreid assortiment aan kalfs- en rundvlees, kalfsschnitzel, kalfsoester, kalfsbiefstuk en kalfsgehakt. Biefstuk van rund, runderrollade, runderstoofvlees, rundersucade, rundertartaar, rundergehakt, runderworstjes, rib-eye en T-bone. Ook voor barbecuevlees en vleespakketten kan men bij Mulder BV terecht en ook hier is bestelling vooraf gewenst. Eigenaar Barry is blij dat deze tak van industrie in de loop der jaren steeds verder is verwijderd van de aanvankelijke reputatie. “Wij begroeten hier steeds meer Nederlanders, die – eenmaal begonnen aan ons vlees – niet meer anders willen.

Bron: Voorster Nieuws