InTwello

Van Mourik Ambachtelijke Vloeren pakt de draad weer op na noodlottig ongeval zoon

TWELLO.- Michiel en Debbie van Mourik zijn helemaal stuk. Een ingrijpende gebeurtenis heeft hun leven volledig veranderd. Vanaf mei hebben de klanten het echtpaar niet meer in de zaak zien staan en dat had een enerverende reden. Nu – 4 maanden later – voelen Michiel en Debbie het als een verplichting tegenover hun klanten hen over de achtergronden in te lichten.

Hun 11jarig zoontje Mike was bij zijn beste vriendje in de tuin aan het spelen, waar ze een vuurtje hadden aangestoken onder toezicht van diens moeder. In de tijd dat de moeder in huis bezig was haalde het vriendje een fles met wasbenzine uit te schuur om het vuur aan te wakkeren. Mike draaide zich om en kreeg de volle lading.

Spannende en zenuwslopende weken, waarin moest blijken of Mike het überhaupt zou halen, braken aan, nadat hij met derdegraads verbrandingen, verdeeld over 47% van zijn lichaam in het Brandwondencentrum van Beverwijk was gearriveerd. Met een hartslag van 158 en 41.6 graden koorts vocht de jonge Mike zich door de moeilijkste periode van zijn leven heen. Zijn ouders namen intrek in het RonaldMcDonaldhuis in Beverwijk en weken niet van zijn zijde. Ondertussen heeft hij 10 operaties moeten ondergaan en zullen er nog vele volgen. De sportieve jongen, goed doorgetraind, bleek oerkrachten te bezitten. Vanaf het begin wilde hij van alles zelfstandig doen, waar anderen alle behandelingen eerder passief hadden ondergaan. “Ik ben blij en dankbaar voor de onzelfzuchtige houding van mijn vader, Bertus van Mourik en mijn schoonmoeder, Eefje van Es”, zegt Michiel geëmotioneerd, “zij hebben dagelijks een paar uurtjes in de zaak gestaan en reden bovendien wekelijks twee tot drie keer naar Beverwijk”, Na acht weken Beverwijk en drie weken revalidatiecentrum in Arnhem heeft Mike nu vier keer per week therapie en moet dagelijks diverse keren zijn hele lichaam verzorgd worden. Aan Beverwijk blijft hij zijn leven lang verbonden en regelmatig kan het echtpaar hun emoties niet te baas. Intens verdriet, volledige inzet, tijd en oplopende kosten leggen een zware druk op het gezin.

Het echtpaar gaat nu proberen de draad van hun dagelijks leven en hun werk weer op te pakken. Ook Debbie zal naar een zware periode weer proberen een paar uurtjes in de zaak te staan. Met vereende krachten zal de zaak Mourik Ambachtelijke Vloeren nog een maandje met de volgende aangepaste tijden open gaan: dinsdag en donderdag: 12:00 – 16:00 uur. Vrijdag: 18:00 – 20:30 uur. Zaterdag: 11 – 15:00 uur. Het maken van afspraken is altijd mogelijk, ook in de avonduren. Tel: 0571 849604. Mobiel: 06-41376759. Info: www.vanmourik-vloeren.nl.