InTwello

Vaderdagweekend in Franse stijl

TWELLO.- Afgelopen zaterdag en zondag stond in het centrum van Twello alles in het teken van Vaderdag. Het vaderdagweekend, georganiseerd door de Twellose ondernemers, kreeg een speciaal Frans tintje mee. Diverse (horeca) bedrijven hadden de handen ineen geslagen voor een culinaire beleving met een duidelijke Franse inslag.

Voor veel vaders begon het Vaderdagweekend al op zaterdag waarbij zij hun hart konden ophalen bij allerlei (oude) machinerieën. Tractoren, solexen en oldtimers uit lang vervlogen tijden stonden te pronken op het Dorpsplein. Deskundige uitleg werd gegeven door leden van Dörsclub Lieren. De hobbyisten die deel uit maken van deze Dörsclub proberen op hun manier de nostalgie van met name de oude voertuigen en landbouwmachines in ere te houden. De club is o.a. in het bezit van tractoren uit de jaren 1930 tot 1960, maar aan veel van deze voertuigen was dat niet te zien, zo spic en span zagen ze er uit. Ook de dorsmachines uit die tijd spreken tot de verbeelding, met de huidige moderne apparatuur is het bijna niet meer voor te stellen dat er destijds zo gewerkt moest worden. De old-timers van garage de Croon hadden over belangstelling zeker niet te klagen, van jong tot oud keek verlekkerd naar deze opvallende en tot de verbeelding sprekende auto’s.

Vaderdagtafel
Zondag beleefde Twello een uniek evenement, met de grootste vaderdagtafel van Oost Nederland werd er een nieuwe culinaire beleving geïntroduceerd. De Dorpsstraat met zijn monumentale panden en zijn specifieke karakter leende zich uitstekend voor de op Franse leest geschoeide happening. Zes horeca gelegenheden uit Twello werkten samen aan dit evenement en hadden ieders een gerecht bereidt uit de Franse keuken. Tussen de regenbuien door genoot menigeen van de heerlijk bereide gerechten.