InTwello

Twells Vergiet 12,5 jaar op ut podium

TWELLO.- Dit jaar bestaat de band Twells Vergiet 12,5 jaar en gaat dat op 21 juni ‘s middags vieren bij de Vier Seizoenen. Harrie Timmermans over dit jubileum: “We hebben een jubileum, op zich niets bijzonders, maar toch vinden we het leuk om een extra optreden bij de Vier Seizoenen in de buitenlucht op touw te zetten. Dat gebeurt dan ´s middags, op Vaderdag!”

De band is eigenlijk bij toeval ontstaan. Gert van Brummen, de toetsenman en Harrie kwamen elkaar in Assen bij de TT tegen. Al ras werd duidelijk dat beiden iets met muziek hadden. Vervolgens maar een keertje geoefend bij Harrie in de schuur en vervolgens drummer Gerard Mulder erbij gevraagd en sologitarist Anton Schutte opgebeld en zo ontstond de eerste bezetting. Ondertussen heeft de band een stevige reputatie opgebouwd. Spontaniteit en professionaliteit gaan hierbij hand in hand. Op hun lijst staat een breed en veelzijdig repertoire, waarbij men er steeds weer in slaagt een persoonlijk tintje eraan te geven.

Persoonlijk had Harrie nooit verwacht, dat men het lang samen zou volhouden, maar niets bleek minder waar. De band heeft er nog steeds heel veel lol in. Gert: “Inmiddels is de bezetting enigszins gewijzigd, Casper Benne is tegenwoordig onze drummer, zanger René van Bussel onze solo-gitarist en Martin Nieuwenhuis onze bassist. Een aantal oud-bandleden zal ook meespelen, dat vindt de rest hartstikke leuk en de vaste gast, zangeres Suset, is er natuurlijk ook weer bij.” Harrie Timmermans: “Weet je waar we ook altijd veel lol in hebben? Dat is muziek maken met andere muzikanten erbij. Zoals een paar jaar terug met de Vrienden van HutsPop, waarbij plaatselijke zangers/zangeressen/ gitaristen etc. met ons meededen in het centrum van Twello tijdens een Koninginnedagweekend. Iets vergelijkbaars hebben we in de laatste drie jaar ook in de molen in Posterenk gedaan tijdens de Posterenkse Feesten. Met de koren Breakout en Stemm In hebben we ook een aantal keren samen nummers gedaan. Dat vonden we ook leuk. Wat betreft de jaarlijkse optredens bij de Vier Seizoenen: dit keer staat deze gepland op 21 november. Dat vinden we ook altijd mooi .We spelen ook af en toe op besloten feesten en dat is eveneens leuk om te doen, vooral omdat mensen dan bewust voor Twells Vergiet kiezen.” Zo als het er nu uitziet zijn op 21 juni drummer Gerard, oud-sologitarist Frank Pol en oud solo-gitarist Koen Ketelaar ook van de partij om een aantal nummers mee te spelen. Er komt een podium in de voortuin, gespeeld wordt vanaf 14.30/15.00 uur tot ca. 18.00 uur. Voor de band is maar één ding belangrijk: een leuk feestje bouwen, maar wél met publiek. De toegang is gratis.