InTwello

Twellose thrillermiddag boekhandel Oonk

TWELLO.- Thrillerauteurs Jennefer Mellink en Olga Hoekstra presenteren op zaterdag 27 juni hun nieuwe boeken bij boekenhandel Oonk. Van 14.00 tot 16.00 uur zullen beide thrillerauteurs hun nieuwe boeken signeren, vragen van bezoekers en lezers beantwoorden en een gratis cadeauboekje uitdelen. In dit cadeauboekje staan korte, spannende verhalen van Mellink en Hoekstra. De Twellose thrillermiddag vindt plaats in het kader van ‘Juni – de maand van het spannende boek’.

De in Twello woonachtige Jennefer Mellink (Amersfoort, 1985) schrijft young adult thrillers en debuteerde in 2014 met de ‘zenuwslopend spannende en beklemmende thriller ‘Gebroken’. Haar tweede boek, ‘Kwaad Bloed’, verschijnt 22 juni. Olga Hoekstra (Leeuwarden 1980) debuteerde in 2014 met de ‘keiharde en intrigerende’ thriller ‘Dodenweg’. Het vervolg op Dodenweg,’ Nevel’, verscheen op 23 mei. Waar de thrillers van Mellink binnen het genre ‘young adult’ vallen, schrijft Hoekstra voor de volwassen lezers. Toch kunnen beide boeken volgens de schrijfsters door iedereen gelezen worden. “En van Iedereen die van spanning houdt, van op het puntje van je stoel zitten en van nog nagenieten van een bijzondere laatste pagina,” vult Hoekstra aan. Mellink werkte na haar succesvolle debuut ‘Gebroken’ ruim een jaar aan ‘Kwaad Bloed’. ‘Het betreft wederom een spannend verhaal met een zeer verrassende ontknoping voor zowel jongeren als volwassenen. Een echte whodunit,’ zegt de Twellose over haar tweede thriller. Beide dames vinden het een eer om in Boekhandel Oonk hun eerste presentatie van de nieuwe boeken te geven. Zeker nu belangstellenden niet alleen het spannende Boekenweekgeschenk ‘Grijs Gebied’ van Marion Pauw krijgen bij aankoop van een boek. “We kwamen met de dames van boekhandel Oonk op het idee om zelf ook een klein boekje weg te geven, met spannende verhalen,” vertelt Hoekstra. ‘Dit boekje is alleen verkrijgbaar op de zaterdagmiddag en alleen in boekhandel Oonk. Een bijzondere herinnering aan deze middag en een extra motief om snel naar de boekhandel te komen,’ vindt Mellink.

Over Kwaad bloed
Na een wild feestje wordt Vince dood aangetroffen in zijn studentenkamer. Een ongelukkig toeval, of is er meer aan de hand? Zijn beste vriendin Eilleen vertrouwt het niet en besluit om zich met het politieonderzoek te bemoeien. Ze ontdekt details die het daglicht niet kunnen verdragen, en veel mensen lijken een motief te hebben om Vince van het leven te beroven. Of beeldt ze zich dat slechts in? De vragen blijven zich opstapelen, de antwoorden laten zich niet makkelijk achterhalen. Door alle heftige gebeurtenissen wordt ook Eilleens eigen akelige verleden weer opgerakeld.

Over Nevel
Op de vuilnisbelt ligt het dode lichaam van een jonge vrouw. Een lichaam vol littekens, mishandeld, een brandwond in haar nek. De geur van de dood dringt de neus van rechercheur Thomas DeLohr binnen. Nieuwe slachtoffers, een nieuwe zaak. Kan Thomas zijn hoofd erbij houden, of wordt hij te veel herinnerd aan de verminkte lichamen van vroeger? En trekt hij deze gruwelijke aanblik wel nu hij binnenkort zelf vader wordt? Na maanden radiostilte loopt ook journalist Fleur Benedictus Thomas weer tegen het lijf. Hun liefde lijkt onmogelijk, en de details in de zaak voeren Fleur steeds terug naar de herinneringen aan haar mishandelde zus. Maar het is onmogelijk de zaak te laten rusten en Fleur komt gevaarlijk dicht bij de dader. Of liggen de feiten toch heel anders?