InTwello

Topsfeer, topomzet, toprommelmarkt

TWELLO.- Afgelopen zaterdag organiseerde Cadenza voor de 31ste keer een rommelmarkt rondom de molen in Twello. Ondanks de donkere wolken werkte het weer mee en resulteerde deze editie in een recordomzet.

Toen vorige week dinsdag voor de meesten het werk begon, had het rommelteam er al een flink aantal lange zaterdagen opzitten. In de wagen van Oscars Interieuradvies reden ze door Twello en omstreken. Zo verzamelden ze een opzienbarende collectie: een container vol! Een goed team worstelde zich door die enorme container heen. Soms vol verbazing en soms verrast over de inhoud. Vrijdag om iets over vijf was alles uitgezocht en stond alles op zijn plaats. Zaterdagochtend tegen zes uur stonden de containers met meubels klaar om uitgepakt te worden. Met een volledig ingerichte meubelboulevard en een echt campingplein kon men om 9.00 uur van start gaan. Als vanouds sprongen de enthousiaste kopers over hekken om als eerste te kijken of er iets van hun gading bijzat. De eerste oliebollen werden verkocht, de verkoop van kleding en kinderboeken liep top en het duurde niet lang voordat de eerste lege plekken in de molenwei zichtbaar werden.

Voor Cadenza is ook het milieu erg belangrijk. Na het eindsignaal lag de focus op maximaal recyclen. Overgebleven spelletjes, boeken, kopjes, ijzer, kleding, potten, elektronica en nog veel meer kreeg een goede bestemming. De 31ste rommelmarkt leverde een topomzet op van net iets meer dan 7.000 euro. Cadenza bedankt iedereen die spullen heeft aangeboden, alle kopers en natuurlijk alle vrijwilligers die zich in totaal meer dan 1.000 uur hebben ingezet voor dit succes.