InTwello

Terug naar Thailand

Onderzoek naar sporen van de MartinusStichting

Geweven door honderden bloemen’. Dit is de veelzeggende titel die Wiel Palmen meegaf aan zijn boek dat maandag 28 augustus gepresenteerd wordt in de openbare bibliotheek van Twello, aanvang 19.00 uur.

In  maart en april van dit jaar is Wiel Palmen, oprichter van de MartinusStichting teruggegaan naar Thailand terug om verslag te doen van tien jaren MartinusStichting (2004-2014). Hoe staan die projecten erbij en hoe gaat het met de twintig studenten, voor wie de studiekosten betaald zijn? In Nepal bezocht hij projecten van Nepalese jongeren, waaronder het werk onder de dalits, de onaanraakbaren.

Zijn bevindingen heeft hij vastgelegd in ‘Geweven door honderden bloemen’. Bij het onderzoek kreeg hij hulp van dr. Sara Kinsbergen, cultureel antropologe en onderzoekster verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen en van jurist  Paul Habers. In 2014 heeft Paul in samenwerking met de Thaise overheid een project gedaan om de overheidscommunicatie te verbeteren. En tevens heeft hij veldonderzoek gedaan naar hoe de Hill Tribes, de bergstammen in het noorden van Thailand hun positie ervaren. Beiden zullen spreken tijdens de presentatie. Eveneens zal het woord gevoerd worden door drs. Bert Jansen, oud-voorzitter van de MartinusStichting.

De toegang is gratis. In verband met de receptie na afloop is aanmelding noodzakelijk. Dit kan via palme060@gmail.com, via www.bibliotheekbrummenvoorst.nl of aan de balie van de bibliotheek. Het boek kost € 10,00. Bij bestelling vóór 28 augustus of tijdens de presentatie kost het boek € 8,00. Adressen voorverkoop: Voorster Nieuws, boekhandel Oonk, Coöp De Lelie, Terwolde.