InTwello

Televisieseries vs. de Werkelijkheid

Twello – Ter gelegenheid van de ‘’Spannende Boeken Weken’’ in juni heeft bibliotheek Twello een wel bijzonder en spannende lezing op stapel staan.  Sinds in het jaar 2000 de televisieserie CSI werd uitgezonden, zijn vele seriemakers ingesprongen op dit nieuwe succesvolle genre. Verschillende series over forensische opsporing na misdrijven hebben de televisiezenders veroverd. CSI, Bones, NCIS, Criminal Minds, The Closer, Law & Order; en zelfs reality-series zoals ‘Plaats delict, sporen naar de dader’, ‘112 ooggetuige’ en ‘Killing Fields, Discovery Channel’.

Inmiddels is ook bij het grote publiek wel bekend dat de televisieseries een geromantiseerd beeld van forensisch onderzoek laten zien. Maar waar precies (naast de lange blonde haren en de snelheid van onderzoek) zitten de verschillen tussen de televisieserie en de dagelijkse realiteit van een forensisch onderzoeker?

In deze bijzondere lezing, gaat een deskundige van Forensicon dieper in op de aspecten die in de televisieseries leiden tot het oplossen van moordzaken, maar in de werkelijkheid, helaas, toch anders in elkaar zitten.  De lezing is geschikt voor deelnemers van alle leeftijden. Ook voor deelnemers die de televisieseries niet kijken, is de lezing goed te volgen en zeker leuk om te beleven.

Datum donderdagavond 15 juni, locatie Bibliotheek Twello.  Aanvang: 20.00 uur. Entree: leden van de bibliotheek € 2,00.  Niet leden € 4,00. Aanmelden graag via www.bibliotheekbrummenvoorst.nl