InTwello

Signeersessie bij Oonk

TWELLO.- Er stond veel op het programma afgelopen zaterdag in Twello. Maar ondanks alle belangstelling buiten voor sport en muziek waren er toch veel lezers die interesse toonden voor de spannende boeken van Jennefer Mellink en Olga Hoekstra.

Met gepaste trots zitten beide schrijfsters achter de grote leestafel bij Boekhandel Oonk temidden van hun eigen boeken. Jennefer vond het toepasselijk om de boeken juist in de ‘Maand van het spannende boek’ te presenteren aan de lezers. Per toeval hebben beide auteurs elkaar tijdens een nominatie ontmoet, het klikte en ze raakten bevriend. Jennefer introduceert haar boek ‘Gebroken’, en het tweede is in de maak. Het schrijven zit in haar genen, ook haar grootvader was auteur en boekrecensent. Olga Hoekstra won in 2014 de Coffee Company Book Award en haar thriller Dodenweg verscheen daarna bij Xander Uitgevers. In 2015 verscheen onder het pseudoniem Lis Lucassen haar eerste New Adult-roman Hitte. Olga heeft zich in de afgelopen jaren bovendien ontwikkeld tot allround-journalist en heeft een eigen tekstbureau. Ze schreef onder andere Dodenweg, De naakte waarheid en Nevel.

“Het is toch fantastisch om hier bij Boekhandel Oonk een podium te krijgen”, zegt de enthousiaste Olga, “we zitten hier tussen onze eigen boeken, waar veel belangstelling voor is en we hebben al best veel verkocht.” Voor elke koper is er een leuke attentie: hij mag een bijzondere editie met verhalen meenemen, namelijk twee korte verhalen van elke schrijver, alleen verkrijgbaar op deze dag en deze plek. Olga schreef speciaal daarvoor: Gouden kalf en Horizon, Jennefer schreef: Voor het goede doel en Sneltreinvaart. Een extra-tje waar iedereen content mee is. En het is niet geheel toevallig dat Gejo Peet, oud-leraar Nederlands van Jannefer, langskomt om ook een boek te bemachtigen mét handtekening van zijn oud-leerlinge. “Wij zijn elkaar onverwachts tegengekomen en toen vertelde ik mijn leraar over mijn schrijversactiviteiten”, lacht Jennefer. Hij kon zich zeker herinneren dat zijn leerlinge tijdens de schoolperiode al verhalen schreef en ook goede cijfers behaalde. Schertsend laat Jennefer zich ontvallen: “Als u niet was geweest, dan zat ik hier niet!” Afgelopen zondag werd haar eerste boek in Amsterdam gepresenteerd. Overbodig misschien om te attenderen op het feit, dat alle boeken bij Oonk verkrijgbaar zijn.