InTwello

Persoonlijke ontwikkeling bij de bibliotheek; online cursussen voor bibliotheekleden

Leden van de  Bibliotheek kunnen jaarlijks gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om wegwijs te worden in een computerprogramma of meer te weten over gezondheid en opvoeding. Als bonus krijgt iedere cursist elke maand een korte cursus cadeau.

Hoe werkt het?
Er zijn in totaal 30 cursussen in de categorieën: vrije tijd; persoonlijke ontwikkeling; computer en nieuwe media; gezondheid en opvoeding en talen.

Met een geldig bibliotheeklidmaatschap kan de cursist uit twee cursussen kiezen. De cursus kan in eigen tijd en tempo gevolgd worden, alleen internet is hiervoor nodig. Registeren gaat heel eenvoudig via www.onlinebibliotheek.nl.

Waarom cursussen van de Bibliotheek?
Met het aanbieden van online cursussen wil de Bibliotheek een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen. De Bibliotheek stelt zich ten doel dat iedereen volwaardig en zelfstandig aan de samenleving kan deelnemen. Daarnaast wil de Bibliotheek een (online) plaats bieden voor een ieder die wil ontspannen en die een moment van rust zoekt om informatie in wat voor vorm dan ook tot zich te nemen.

Cursus van de maand februari is ‘’hooggevoeligheid’’
Tussen de tien en twintig procent van de Nederlanders is extra gevoelig voor prikkels. In deze cursus leert de cursist de signalen van hypersensitiviteit te herkennen. Zo kan de cursist er praktisch mee omgaan en hooggevoeligheid zelfs in zijn/haar voordeel gebruiken.