InTwello

“Overweldigend!” Miriam Gerritsen, projectleider robotica bij bibliotheek Brummen- Voorst, heeft geen ander woord voor het succes van de roboc@r op het landelijke bibliotheekcongres.

Bibliotheek Brummen – Voorst scoort op landelijk congres

Programmeermobiel voor onderwijs en bibliotheekbezoeker

De roboc@r is een initiatief van bibliotheek Brummen- Voorst samen met twee andere Veluwse bibliotheken, Provinciale Ondersteunings Instelling Rijnbrink en fischertechnik. Het is een ontwikkelde “programmeermobiel”. Zowel basisonderwijs als individuele bibliotheekbezoekers kunnen met behulp van fischertechnik modellen van alledaagse voorwerpen programmeren. En dat is echt iets waar heel veel bibliotheken naar op zoek zijn, bleek vandaag.

 Verbinding onderwijs en bibliotheek

Ruim honderd vertegenwoordigers van bibliotheekorganisaties uit het hele land lieten zich bij de stand van de roboc@r informeren. Allemaal waren ze enthousiast. Vooral de mogelijkheid om het programmeren zowel binnen het onderwijs als binnen de bibliotheek toe te passen sprak enorm aan. “Dus kinderen zijn hier op school mee bezig en kunnen daarna samen met hun ouders programmeren in de bibliotheek? Wat goed!” Vol trots citeert Gerritsen de woorden van een van de bezoekers.

Niet achterover leunen maar verder ontwikkelen

De keus om de roboc@r te presenteren op het bibliotheekcongres in Rotterdam heeft goed uitgepakt. Gerritsen: “Best spannend om deze door ons zelf ontwikkelde roboc@r te laten zien aan vakgenoten en te horen wat ze ervan vinden. En super leuk om te merken dat de roboc@r echt aan slaat!”. Bibliotheek Brummen-Voorst leunt niet achterover na dit succes, maar gaat de roboc@r verder ontwikkelen. Lesbrieven en werkbladen worden aangepast om nog beter aan te sluiten bij het onderwijs. En ook in de bibliotheek zal de roboc@r weer ingezet worden voor het zomerschoolproject.

Meer weten over de roboc@r? Kijk dan op www.robocar.nu