InTwello

Ouderenfonds draagt ouderen een warm hart toe tijdens het Klompenfeest

TWELLO.- Tijdens deze 36e editie van het Klompenfeest is de organisatie van het Klompenfeest een samenwerking aangegaan met het Nationaal Ouderenfonds. Gezamenlijk bieden zij de ouderen uit de omgeving een speciale voorstelling aan en vragen ze tijdens het klompenfestival aandacht voor de grote eenzaamheid onder ouderen. Stichting Klompenfeest is erg enthousiast over deze leuke vorm van samenwerken.

Bingo!

De Muzikale Bingo Show zal plaatsvinden op zaterdag 5 september om 11.00 uur bij restaurant de vier seizoenen. Het klassieke bingospel wordt over de hele wereld gespeeld. Tijdens het spel kijkt men geconcentreerd en in alle stilte naar de getallen op het bingoformulier totdat men BINGO kan roepen. Met de muzikale bingo verandert de stilte in een lach van herkenning en vrolijk gezang. Er gaat een wereld open voor de liefhebber van bingospelen. De muzikale bingo is gegarandeerd een succes voor een gezellige ochtend. Geluidsfragmenten van bekende Nederlandse artiesten worden afgespeeld en nodigen uit om mee te zingen. Het gevarieerde aanbod bevat rustige, vrolijke en swingende liedjes en is geschikt voor een breed publiek. Liedjes van onder andere de Zangeres Zonder Naam, Willeke Alberti, Johnny Hoes tot aan Frans Bauer en Nick en Simon. Binnenkort is er meer informatie maar noteer het alvast in uw agenda!

Het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich, als enige goede doel, uitsluitend in voor kwetsbare ouderen in Nederland. Het fonds richt zich op het helpen van ouderen in Nederland voor wie onvoldoende zorg en aandacht is vanuit de maatschappij. Het doel is de kwaliteit van leven van deze doelgroep te bevorderen. Het belangrijkste aandachtsgebied van het Nationaal Ouderenfonds is het bestrijden van eenzaamheid.

Iedereen kent het gevoel wel eens eenzaam te zijn. Maar je dag in dag uit eenzaam voelen, dát kunnen we ons maar moeilijk voorstellen. Maar liefst 1 miljoen ouderen in Nederland voelt zich eenzaam en 200.000 ouderen voelen zich extreem eenzaam. Deze laatste groep krijgt maar één keer per maand bezoek. Met de toenemende vergrijzing neemt ook de eenzaamheid onder ouderen toe. De activiteiten en diensten van het Nationaal Ouderenfonds zijn er dan ook op gericht de sociale contacten onder eenzame ouderen te bevorderen en de zelfredzaamheid te stimuleren. Voorbeelden zijn de BoodschappenPlusBus, waarmee kwetsbare ouderen naar de supermarkt gaan of een bezoek brengen aan de evenementen. Gedurende het hele jaar kunnen ouderen zich (laten) inschrijven voor de uitjes, die variëren van Stranduitjes tot Kerstconcerten of Kerstdiners. Naast eenzaamheid zijn het bestrijden van armoede, ouderen helpen zich veiliger te voelen en het bevorderen van een gezonde oude dag enkele speerpunten. Hiermee stelt het Ouderenfonds zich ten doel echt het verschil te maken voor ouderen. Meer informatie: www.ouderenfonds.nl