InTwello

Nieuw Veluws College mag gezien worden

TWELLO – Met een groot bouwbord op het voormalig terrein van het veilinggebouw kan Twello er niet meer omheen. De nieuwbouw van het Veluws College Twello kan beginnen.
“Eindelijk kunnen we Twello laten zien dat we een school gaan bouwen”, laat Wim Hoetmer, voorzitter van het college van bestuur van de Veluwse Onderwijsgroep, met een veelzeggende grijns op zijn gezicht weten bij de onthulling van het aanzienlijke bord.

2017
Hoewel de aanbestedingsprocedure net gestart is en de plannen nog twee weken ter inzage bij de gemeente liggen, draait het Veluws College er samen met de gemeente Voorst niet meer omheen. Begin augustus 2017, voor de start van het nieuwe schooljaar, moet het nieuwe schoolgebouw worden opgeleverd en kan de verhuizing van de Hietweideweg naar de hoek van de Veilingstraat en Domineestraat plaatsvinden.

Gesloten
René de Jonge, kersvers directeur van de Twellose vestiging, kan niet wachten tot het zover is. “Het gebouw waar we nu zitten heeft zijn beste tijd gehad. Het is allemaal erg gesloten. De lokalen zijn donker en het ligt bijvoorbeeld ver van de straat af. Het nieuwe gebouw mag gezien worden. Het wordt een fris gebouw met veel meer ramen. Het wordt letterlijk een stuk transparanter.”

Klein
Massaler dan het pand dat er nu staat, wordt het gebouw niet. “Kleinschaligheid is de kracht van deze school en dat moet absoluut zo blijven”, maakt De Jonge duidelijk na de uitspraak van wethouder Van der Sleen dat het Veluws College klaar is om te groeien. “Ik kan me voorstellen dat veel mensen bij nieuwbouw denken aan een veel groter gebouw, maar dat is onzin. We hebben nu zo’n 300 leerlingen en in het nieuwe gebouw passen er 370. Daar blijft het ook bij.”

Bron: de Stentor

 

veluws_college_twello