InTwello

Nationale Voorleesdagen 2016

De Nationale Voorleesdagen 2016 zijn van woensdag 27 januari t/m zaterdag 6 februari. Daarbij staat het prentenboek We hebben er een geitje bij! Van Marjet Huiberts en Iris Deppe centraal. Naast dit boek zijn 9 andere prentenboeken gekozen die samen de Prentenboeken Top tien 2016 vormen. De voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren.

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Het belang van voorlezen wordt tijdens de nationale voorleesdagen door de bibliotheek nog eens extra benadrukt. De bibliotheek richt zich daarbij op ouders en op professionals zoals de pedagogisch medewerkers van kinderopvangorganisaties en peuterspeelzalen. De bibliotheek verzorgt tijdens de Nationale Voorleesdagen voorleesactiviteiten voor kleuters en peuters in de bibliotheken en in voorschoolse instellingen.

Gratis lid worden

Kinderen van 0-6 jaar oud kunnen in deze periode gratis lid worden. Ze ontvangen dan een vingerpoppetje van het geitje cadeau. Ouders die hun kind in laten schrijven, kunnen zelf voor drie maanden een gratis proefabonnement krijgen. Kijk voor de openingstijden van de bibliotheek op www.bibliotheekbrummenvoorst.nl

Voorlezen kan altijd

Maar voorlezen blijft niet beperkt tot de voorleesdagen en kan natuurlijk het hele jaar door. In de bibliotheek is een schat aan voorlees- en prentenboeken verkrijgbaar en bibliotheekmedewerkers helpen graag bij het geven van advies over geschikte boeken.

nationalevoorleesdagen_in_Twello