InTwello

Na 40 jaar stopt Sportschool Tijssen

TWELLO.- De tijd bepaalt wanneer er een ommezwaai komt. Zo ook voor Sportschool Tijssen. Wat in 1975 gestart is, eindigt in 2015. In 1975 startte Rolf Tijssen met veel enthousiasme judo en jiujitsu lessen in de gymzaal aan de Kruizemuntstraat te Voorst. Daarnaast werd er krachttraining voor heren gegeven en in het toenmalige CJV gebouw aan de Kerkstraat, evenals lichaamsoefeningen voor dames en zelfs tafeltennis. Eind jaren 70 werd er in de gymzaal van de Daniel de Brouwerschool gestart met judo voor de jeugd uit Wilp e.o. Daar werd een groep dames geformeerd voor lichaamsoefeningen voor dames. In 1981 werd de sprong naar Twello gemaakt. Daar werd eerst met judo begonnen in de gymzaal van de Wassenaer van Obdamstraat. Dit alles onder de naam van Judokwai Voorst.

In 1982 werden de plannen wat omvangrijker. Aan de Klokkenkampsweg in Twello werd gestart met ‘de sportschool’. De naam Sportschool Tijssen werd een feit. Naast de vechtsport activiteiten kreeg men in Twello ook te maken met fitness en aerobics. Niet te vergelijken met wat we anno 2015 kennen maar kleinschalig en vooral gezellig. Door deze ontwikkeling werden de activiteiten in Voorst in 1986 gestopt.

Positieve en snelle ontwikkelingen waren de basis om te gaan uitbreiden. Aan het Jachtlustplein werd in 1989 begonnen met de bouw van een sportcentrum dat in april 1990 werd geopend. De activiteiten werden uitgebreid met o.a. Squash en het zonnecentrum. Naast Anke, Rolf en hun medewerkers kwamen na hun opleidingen ook Ruben en Niels in de zaak. Enige jaren geleden is Ruben gestopt om zich op een andere manier te ontwikkelen. Niels startte in 1996 weer met Judo in Voorst. De judo en jiu jitsu activiteiten hebben altijd een belangrijke plaats ingenomen. De huidige ouders waren destijds ook judoka en hebben nu hun kind(eren) op les. Begin dit jaar werd er eveneens gestart met judo op de Worp.

Tijden veranderen en onze economie heeft daar duidelijk invloed op. In 2013 werd er gekeken naar een overname. Dat is uiteindelijk gelukt. Vanaf 15 juli 2015 zijn de sportschool activiteiten over gegaan naar Danny Bent uit Doetinchem. Vanaf die datum zal de naam sportschool Tijssen overgaan naar “Wenters sportsclub Twello”. Rolf, Anke en Niels zullen niet van het toneel verdwijnen. Zij zullen diverse lessen voor hun rekening nemen. Ook zal Rolf nog volop bezig met “Tijssenweerbaarheid” blijven.

Rolf, Anke en Niels Tijssen willen iedereen bedanken voor hun gestelde vertrouwen. Zij wensen Danny en zijn team veel enthousiasme en sportiviteit met het nieuwe sportcentrum.