InTwello

Motorboot ALUQA van ESTEQ genomineerd

TWELLO.- Dit jaar lanceerde ESTEQ de exclusieve motorboot ALUQA in Twello.  Passie voor metaal(bewerking), een ijzersterke reputatie in de offshore-industrie en liefde voor de watersport inspireerden ESTEQ B.V. om een exclusieve motorboot op de markt te brengen, made in Twello. Een elegante, stijlvolle motorboot van aluminium met veel ruimte, comfort en grootse prestaties, geheel door vakmensen van ESTEQ met de hand vervaardigd.

Voor de ‘HISWA Zeilboot en Motorboot van het jaar 2016’ zijn vier zeilboten en vijf motorboten genomineerd. De nominaties zijn toegekend door een onafhankelijke vakjury met

de HISWA Vereniging, hoofdredacteuren van diverse watersportmedia en bekende jachtontwerpers. Ilse en Karl Haagen zijn opgetogen: De ALUQA ABALONE 28 van de firma ESTEQ viel in de smaak. “Op 14 oktober, één van de testdagen, hebben we proefvaarten gehad met de juryleden en veel complimenten ontvangen”, straalt Ilse Haagen. “Dat geeft ons een goed gevoel. Helemaal omdat wij volledig nieuw zijn in deze branche en dit onze eerste boot is.” Tijdens de openingsdag van de HISWA, op woensdag 16 maart 2016 in de RAI in Amsterdam, worden de winnaars bekendgemaakt. Alle genomineerde boten zijn daar tevens te bezichtigen.

De HISWA biedt een podium aan vernieuwende motor- en zeilboten die in het kalenderjaar of het voorgaande jaar nieuw op de Nederlandse markt zijn geïntroduceerd. Constructie, vaareigenschappen, prijs/kwaliteitverhouding en design, maar vooral het innovatieve karakter worden daarbij beoordeeld. Vakmensen beoordelen de ALUQA uitermate positief qua uitstraling, kleurstelling, afwerking, technische details, hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid en volgens eigenaar Karl Haagen is het zeker een boot om ook buitenlandse wateren mee op te zoeken.