InTwello

Metamorfose Huiskes en Dekker Mannenmode

TWELLO.- Reeds 12 jaar geleden hebben Ria Rijks en echtgenoot Jeroen het plan opgevat het pand te verbouwen. Nu hebben ze eindelijk hun droom van een prachtig winkelpand waar kunnen maken, waarbij ook Dekker Mannenode door een aparte ruimte en ingang een eigen gezicht heeft gekregen. Donderdag 3 September zijn beide zaken feestelijk heropend.

Ria slaat een zucht van verlichting: “Na een tijd van improviseren, rennen en vliegen zijn we nu dan eindelijk weer terug op onze vertrouwde plek en bovendien zijn we bijzonder gelukkig met onze nieuwe buren: De Zuivelhoeve en de Z&D Supermarkt. Twee zaken die het beeld compleet maken.”

Bij binnenkomst valt de ruime opzet onmiddellijk op. Alles wordt overzichtelijk onder de aandacht gebracht. Ambiance en uitstraling, de laagdrempelige sfeer op de dames- en herenmodeafdeling zijn door de nieuwbouw nog eens versterkt. Hout, pleisterwerk en stenen muren wisselen elkaar op een prettige wijze af en het geheel krijgt een industrieel tintje door metalen buizen en stellingen. Er is een gevarieerd aanbod van jong modieus tot stijlvol klassiek in een frisse, uitnodigende omgeving. De mix resulteert in een weergaloos mooie collectie. Hier vindt men alles van lady like of juist sportief, met een look die helemaal van nu is met als bonus: het mag comfortabel zijn. Een gezellig kop koffie aan de robuuste, white washed houten tafel doet de rest. Er zijn een aantal ruime, comfortabele paskamers.

Dit najaar lange vesten en grote sjaals
Geen zomerse boeketten meer want de kleurige vakantiedromen zijn passé. De mode krijgt een ander gezicht. Hoewel: enkele jurken met bloemdessin zijn nog tussen al het moois te ontdekken, mogelijk om de koude maanden wat op te fleuren. Bij Huiskes is men klaar voor het behaaglijke herfst- en wintergevoel. Er zijn veel stoffen, materialen en kleurschakeringen en alles is multi combineerbaar. De herfstlook werk je af met accessoires. Dit najaar zijn lange vesten en grote sjaals met verscheidene prints helemaal hot. Het nieuwe zwart is weer zwart. Verschillende texturen maken zwart interessant en een kleine glitter en glimmer maakt het zwart minder zwaar. Er zijn warme herfsttinten en een kleurenpalet van aardetinten. Maar er is ook fleurig rood en het onmisbare blauw. Mooi woolwhite en veel accenten van crème tot caramel met pailletten en goudeffecten. Huiskes heeft een mooie mix van grove breisels en fijne weefsels. Harige vesten en chique bloesjes met de bekende paisleyprint. Jasjes, pluizig en zijdezacht met een maximale aaibaarheidsfactor. ‘Leather look’ pantalons zorgen voor een stoere twist. En wat is erop tegen om grove en fijne materialen eens flink te laten botsen. Echt bont is al jaren uit de gratie, maar een touch van kunstbont is populair.

Dekker Mannenmode
Door een geheel afgescheiden ruimte en een eigen ingang heeft Dekker Mannenmode een eigen gezicht gekregen, maar blijft ook via de damesmodezaak gemakkelijk te bereiken. Ook hier vindt men alles wat de jonge, moderne man en de heer van middelbare leeftijd graag in zijn kledingkast zou willen zien. De collectie biedt verrassend veel contrasten van klassieke eenvoud tot stoere twist. Met ruiten zit je goed dit najaar, vooral gecombineerd met een stoere vest of trui. En er is ook kleding, ontworpen met respect voor de klassieke basisvorm. Mode die geen houdbaarheidsdatum kent, maar veel seizoenen meegaat. Pakken zijn al lang niet meer stoffig en saai. Klassikers zijn nu eenmaal onontbeerlijk. Ook voor de mannen geldt: Accessoires zijn in het huidige mannenmodebeeld onmisbaar. Door een sjaal of das onderscheidt een man zich. En vergeet de riem niet. Als de modelijn van Huiskes en Dekker een graadmeter is, dan komt het met de mode hier in de omgeving wel goed.