InTwello

Markt actie Twello

TWELLO.- Afgelopen vrijdag 22 mei heeft de markt in Twello de kans aangegrepen om mee te doen aan de actie: ‘ik hou van mijn markt.’ Om de stelling, zoveel mogelijk ambassadeurs/goodwill voor de markt te kweken, is het volledige college van B en W uitgenodigd. Door volle agenda’s zou alleen de wethouder van marktzaken H. van der Sleen en C. Morren, financiën en uiteraard de markt meester H. Weijn komen. Dat ook Burgemeester J. Penninx meekwam werd extra gewaardeerd.

Om 15.00 uur werd het gezelschap ontvangen door Olivia Kros (reclamecommissie) en Henk in het Veld (marktadviescommissie). Na het nuttigen van een drankje en een verse warme stroopwafel, vertelde Henk in het Veld over de in en outs van de markt. Over het ontstaan van de markt in 1978, het aantal ondernemers, personeelsleden etc. Maar ook over de nadelige gevolgen van marktverplaatsingen en het in toom houden van de kosten. Uiteraard benadrukte hij het belang voor de lokale gemeenschap. De sociale ontmoetingsplaats en het ons kent ons gevoel. Vanuit de stedendriehoek Zutphen/Apeldoorn/Deventer komen veel consumenten op vrijdag naar de markt en dat is goed voor alle partijen. Hij prees de gemeente voor de samenwerking en het meedenken met de winkeliers en marktondernemers over o.a. het gratis parkeren, winkelaanbod en bereikbaarheid van Twello.

Daarna werd de delegatie uitgenodigd voor een rondgang over de markt met daaraan verbonden de rondvraag. De zeer geïnteresseerde delegatie vroeg honderduit over de markt en zijn ondernemers. Ook vroeg men zelf dingen aan de ondernemers over tijdstippen van opstaan, verkoop, producten enz. Ook de marktbezoeker werd bij de marktactie betrokken, zij kregen bij elke aankoop een bon waarmee men kans maakte op een dagtrip. Onder het motto: neem eens een kijkje bij de buren (is het gras daar echt groener), kon men een dagtrip naar de markthal in Rotterdam winnen. Met de trein naar Rotterdam, ontvangst met koffie, rondleiding door de markthal en een verzorgde lunch in de markthal. Daarna vrije tijd om de markthal te bezoeken en niet te vergeten de markt op “De Rotte”. Om 16.15 hebben de Burgemeester en de wethouder marktzaken de trekking verricht. Na het afscheid en een bloemetje voor thuis kon een ieder terugkijken op een geslaagde dag.