InTwello

Loek Pijnappel verongelukt tijdens Safari Rally

TWELLO.- Met grote verslagenheid is afgelopen week het nieuws in Twello neergedaald dat Loek Pijnappel is overleden. De 54-jarige Loek was als ervaren rally-rijder in Zuid-Afrika om een droom waar te maken, de Safari Rally rijden. Loek kwam dinsdagmiddag tijdens de rally om toen de auto van hem en zijn zwager, de Terwoldse Jurgen Pijpker, vanwege een lekke band in een slip raakte op een gravelweg en over de kop sloeg. Jurgen hield een zware hersenschudding over aan het ongeval.

Het is nog onbekend wanneer Loek terugkeert naar Twello, Jurgen is inmiddels terug op Nederlandse bodem.
Loek, oud-commando, was een bekend gezicht in Twello. Onder meer vanwege EQ Financiële diensten B.V., het bedrijf dat hij twintig jaar geleden oprichtte. Zijn medewerkers zetten het bedrijf voort. Daarnaast was Loek sinds kort penningmeester van ondernemersvereniging Twello Centrum. Loek was een sportieve man, hij was actief in de jiu-jitsu, lid bij waterpoloclub Proteus en sponsor van Voorwaarts.
Afgelopen zondag speelde Voorwaarts 1 met rouwbanden en werd er een minuut stilte gehouden voor de wedstrijd. De vlaggen op sportpark De Laene hingen zondag halfstok.
Loek laat zijn vrouw en twee dochters achter. Zij vragen iedereen een (persoonlijke) herinnering aan Loek te delen door een foto, brief of voorwerp. Zodra Loek in Nederland is, komt hij naar zijn eigen huis terug.
Wij wensen Sylvia, Jill en Joyce veel sterkte toe.