InTwello

Lidewijde Paris op bezoek in bibliotheek Twello

Twello – Op verzoek van de Boekenvrienden komt Lidewijde Paris donderdagavond 28 september naar bibliotheek Twello. Haar lezing zal in het teken staan van haar boek ‘’hoe lees ik?’’

Boeken zitten vol stille signalen, maar hoe herken je die? En wat bedoelt een schrijver ermee? Iedereen leest vanuit zijn eigen ervaringen en is op zoek naar zijn eigen antwoorden. Toch zijn er wel een paar aanwijzingen die elke lezer kunnen helpen een tekst eens anders te lezen. Met Hoe lees ik? wil Lidewijde Paris laten zien hoe literatuur werkt en waarom het zo werkt om zo het plezier van het lezen te vergroten.

Literaire principes komen overal in het dagelijkse leven en in de kunst voor, waar we ze bijna vanzelfsprekend vinden. Deze avond is een levendige rollercoaster aan informatie en inzichten: van filmpjes, naar schilderijen, posters en advertenties. Van alles wordt in verband gebracht met literatuur. Je wordt uitgenodigd mee te denken en je kunt tussendoor alles vragen. Lidewijde Paris schakelt steeds over naar voorbeelden uit de literatuur waardoor teksten tot leven komen. Na deze avond haal je misschien wel meer uit een boek, lees je iets minder argeloos en snap je waarom sommige boeken je zo bij de kladden grijpen. Hoe doen schrijvers dat? En waarom werkt dat voor jou?

Met haar boek Hoe lees ik? is Paris erin geslaagd literatuur op een onderhoudende manier toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Zeven jaar lang was Lidewijde Paris recensent voor Opium Radio en twee jaar lang selecteerde ze elke week een literair verhaal voor Vrij Nederland en leidde dat in. Al negen jaar runt ze met Frank van Doeselaar De Literatuurfabriek in Middelburg. In 2016 begon ze met De Lees!ambassade, een project dat op een onderhoudende manier het literaire lezen wil stimuleren.

Lidewijde Paris is ruim 25 jaar actief in het boekenvak, als boekverkoper, journalist, redacteur en uitgever.

Aanvang 20.00 uur. De toegang bedraagt € 5,00 Donateurs van de Boekenvrienden gratis toegang. Reserveren is gewenst via www.bibliotheekbrummenvoorst.nl