InTwello

Liana Ambramjan voorleeskampioen gemeente Voorst

Twello – Liana Ambramjan van basisschool ‘’de Hietweide’’ in Twello heeft zaterdag 10 februari in bibliotheek Twello de Voorleeswedstrijd gewonnen. Tien kinderen (4 jongens en 6 meisjes)  van de basisscholen uit de gemeente Voorst namen deel aan deze kwartfinale van de jaarlijkse voorleeswedstrijd.

De bibliotheek was goed gevuld, want de schoolkampioenen waren met een groot aantal fans naar de bibliotheek van Twello gekomen. De spanning was af te lezen van alle gezichten. Eén voor één namen de kandidaten plaats in de zetel om een fragment van ca. 5 minuten voor te lezen uit een boek van zijn of haar keuze.

Ondertussen had de jury, bestaande uit wethouder Harjo Pinkster (tevens juryvoorzitter), Mirjam Wijers en Yvonne lengkeek de moeilijke taak om uit al deze geweldige kandidaten uiteindelijk Liana te kiezen als winnares.
Liana las voor uit het boek ‘’Suzy D. baalt voor twee’’ van Karen Saunders. ‘’Je hebt ons echt geboeid en onze aandacht tot het einde vast weten te houden. Leuk gekozen stuk met een goede introductie. We horen en zien dat je er plezier in hebt’’ aldus de jury.

Als prijs kreeg ze een mooie I-padtas, en een boekenbon. Liana mag nu de gemeente Voorst gaan vertegenwoordigen tijdens de regionale wedstrijd. Alle kinderen kregen als dank een klein tasje met een presentje er in.