InTwello

Leer online zaken regelen met de digitale overheid.

Na een succesvolle start van de training Digisterker gaat in februari de tweede cursus beginnen. Digisterker is werken met de digitale overheid.  Iedereen met enige computerervaring die wil leren hoe hij/zij online zaken kan regelen, kan deze praktische training volgen. In vier bijeenkomsten leren zij zelfredzaam te zijn op websites van de overheid.

Onder andere DigiD, het inloggen op persoonlijke omgevingen en het aanvragen van toeslagen komen aan de orde. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van de bibliotheek.  Het is wel belangrijk dat deelnemers enige ervaring hebben met de computer en het internet. Ook is een eigen mailadres nodig.

De samenleving verandert in razend tempo. Steeds meer zaken kunnen en moeten online worden geregeld, ook bij de overheid. Zaken als huur- en zorgtoeslag aanvragen, werk zoeken en het doorgeven van een verhuizing gaan allemaal via websites. De Bibliotheek Brummen | Voorst vindt het belangrijk dat iedereen kan blijven meedoen in de samenleving. Maar niet iedereen is even vaardig waardoor het niet altijd makkelijk is om mee te komen met alle veranderingen. Daar brengt de training Digisterker verandering in.

Praktische informatie

Deelname is gratis. De training wordt gegeven door gecertificeerde Digisterker-docenten in kleine groepen van maximaal 8 personen. De training bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur.

Meedoen?

Locatie Twello: woensdagmiddag 22 februari en 1-8-15 maart van 13.30 tot 15.30 uur.

Aanmelden kan in de bibliotheek of via de website brummen.seniorweb.nl

of via info@bibliotheekbrummenvoorst.nl