InTwello

Kinderboekenschrijfster Manon Sikkel presenteert nieuwe boek

TWELLO.- Zaterdag 10 oktober komt kinderboekenschrijfster Manon Sikkel naar Boekhandel Oonk in Twello. En dat wil je zien: Manon presenteert daar haar nieuwste boek Slimpie Dimpie Wonderkind . Om twee uur komt ze jongleren met zeven boeken, leest ze haar nieuwe boek in dertien talen voor, vouwt ze origami-zwanen van de kaften en tovert ze een duif uit de bladzijden.

Manon Sikkel is schrijver, journalist en psycholoog. Ze studeerde literatuurwetenschap in Londen, was jarenlang redacteur van Psychologie Magazine en schreef meer dan 30 non-fictie boeken. In 2008 verscheen haar eerste kinderboek  ‘Is liefde besmettelijk? Door Izzy Love’  en daarmee won ze de Debuutprijs van de Jonge Jury. Haar tweede boek ‘Is vriendschap forever? Door Izzy Love’ werd beloond met een Tip van de Kinderjury. Inmiddels heeft ze ook twee keer de Prijs van de Kinderjury op haar naam staan en een Pluim van de Senaat.

Manon woont in Amsterdam, maar ze heeft ook een boerderij in Voorst en daar zien al haar boeken het levenslicht. Voorst is ook in haar boeken ‘Elvis Watt, miljonair’ en ‘Elvis Watt een koffer met geld’ geslopen. De boom die op de voorkant van dit laatste boek staat, staat op de Voorster Klei, de hoofdpersoon woont net als Manon aan de Enkweg en de witte limousine van Benjamin Spoek rijdt ook daadwerkelijk in Voorst en Twello rond. Elvis Watt wordt op dit moment bewerkt tot een televisieserie. Slimpie Dimpie Wonderkind is haar laatste boek en volgens Manon tevens het leukste boek dat ze ooit geschreven heeft. Op 10 oktober vertelt ze hierover en uiteraard deelt ze ook handtekeningen uit.