InTwello

Kijkers geven hulp aan familie Schoonhoven uit Twello: “Dat dit überhaupt bestaat”

Het verhaal van de familie Schoonhoven uit Twello maakt reacties los in Overijssel. De redactie van RTV Oost is vanavond via de mail maar ook telefonisch benaderd door kijkers van Overijssel Vandaag die het gezin graag willen helpen. De familie Schoonhoven heeft ernstige financiële problemen en komt binnenkort in de schuldhulpverlening terecht. Het gezin maakt gebruik van de voedselbank. Het verhaal van Irene Schoonhoven en haar echtgenoot Jaap grijpt mensen aan.

Huilen
“Ik heb vanavond zitten huilen op de bank dat dit überhaupt bestaat”, reageert een kijker. “Mijn hart brak toen ik het verhaal van familie Schoonhoven hoorde”, schrijft een ander. In de reportage vertelt Irene Schoonhoven hoe ze in de problemen verzeild zijn geraakt. Een dubbele hypotheek en het faillissement van de zaak van Jaap Schoonhoven veroorzaakten grote financiële problemen.

Familie-abonnement
De komende drie jaar zit het gezin in de schuldhulpverlening. “Als die periode is afgelopen is een bezoek aan het zwembad het eerste wat we doen”, zegt Irene in de reportage.De kans is groot dat het gezin voorlopig kan blijven zwemmen. Vanuit verschillende kanten hebben mensen aangeboden het gezin mee te nemen uit zwemmen. Er is zelfs iemand die een familie-abonnement aanbiedt.

“Ik gun het ze”
Het zijn aanbiedingen van mensen die stuk voor stuk willen helpen, niet alle problemen problemen van het gezin kunnen oplossen, maar graag iets willen doen. “Ook al kennen ze mij niet en ben ik geen rijke stinkerd. Ik gun ze een geweldige middag zwemmen”, aldus een kijker.

De redactie van RTV Oost neemt contact op met deze mensen zodat hun hulp het gezin ook kan bereiken. Wilt u ook wat doen? Stuur dan een mail naarvoedselbank@rtvoost.nl.

Bron: RTV Oost