InTwello

Jongerenconcert opent klompenfeest

TWELLO.- Nog een paar weken en het is zover: donderdag 3 september, vindt in de Martinuskerk te Twello het Schimmel en Plante Jongerenconcert plaats als opening van het  het Klompenfeest. Deze week een korte impressie van Gemma Scherpenzeel en het jeugdorkest van Excelsior en natuurlijk van O’G3NE.

Gemma Scherpenzeel is 16 jaar en woont in Klarenbeek. Acht jaar geleden begonnen met het spelen van dwarsfluit. Inmiddels is het maken van muziek en dan specifiek het bespelen van de fluit haar grote passie. “Muziek kan zoveel bevrijding geven en dat wil ik graag overbrengen op anderen. Het is fantastisch om een concert te geven en anderen te laten meegenieten van de emotie die je voelt bij een stuk. Ik ben lid van muziekvereniging Klarenbeek. Na mijn middelbare school wil ik graag naar het conservatorium om mijn dromen waar te maken en van mijn hobby mijn beroep te maken.’’ Inmiddels is Gemma toegelaten tot de vooropleiding Klassieke Muziek van het conservatorium te Zwolle.

Het jeugdorkest van Excelsior treedt op 3 september ook voor u op. Naast de individuele lessen spelen de leerlingen ook in een orkestje. Dat is op de eerste plaats leuk om samen stukken te spelen met de andere leerlingen en je leert er veel van. De kinderen spelen op koperinstrumenten zoals trompet, bugel, trombone en bariton. Excelsior is een fanfare en heeft alleen koperinstrumenten. In tegenstelling tot een harmonie waar naast koperinstrumenten ook hout instrumenten zijn zoals dwarsfluit, klarinet, hobo en fagot. Het jeugdorkest staat onder leiding van Ina Esselink-Weijers.

O’G3NE

Voorheen bekend onder de artiestennaam Lisa, Amy en Shelley, is een Nederlandse meidengroep bestaande uit de drie zusjes Lisa, Amy en Shelley. Op 19 december 2014 wonnen zij het vijfde seizoen van The voice of Holland. Eerder vertegenwoordigden ze Nederland op het Junior Eurovisiesongfestival 2007. Lisa, Amy en Shelley uit Fijnaart (het dorp van Frans Bauer toch? ‘Nee, van O’G3NE!’) lijken krap een half jaar na het winnen van The Voice of Holland nog altijd een tikkeltje overweldigd door alle aandacht en hectiek. Het hard aan de weg timmeren gaat door. Vorige maand waren de dames special guests bij een optreden van Olly Murs in de Heineken Music Hall, met een eigen boot zijn ze meegevaren tijdens de jaarlijkse Gay Pride. O’G3NE wil ook graag gaan toeren in zo’n grote bus. Ook willen ze graag meedoen aan het Eurovisie Songfestival. O’G3NE heeft stevige ambities voor een internationale carrière. Maar, eerst naar Twello!

Kortom: Talenten die voor jong en oud zeer de moeite waard zijn om naar te komen luisteren en kijken. Het concert is in de Martinuskerk te Twello. De voorverkoop van de kaarten à 7,50 euro (inclusief een drankje in de pauze) is gestart en zijn verkrijgbaar bij Primera Oonk en Multimate Klunder te Twello. Aanvang concert 19.00 uur. Kerk open om 18.30 uur. Voor meer info: www.klompenfeest.nl