InTwello

Hé jongen, kom jij hockeyen bij VHC Twello?

TWELLO.- Want als je dacht dat hockeyen alleen voor hippe meiden is, zit je daar mooi naast. Natuurlijk hockeyen die ook, maar voor jongens is er in het hockeyen heel wat te beleven. Het is een stoere, snelle sport waarbij je een goede conditie hebt, lekker buiten speelt en vooral samen in een team speelt. Daarnaast is hockeyen gewoon een leuke sport. Je moet goed kijken, overspelen, aannemen harde passes of juist zacht. En aan je conditie werken, want hockeyers moeten veel lopen op het veld.

Als je toe bent aan een nieuwe sport kom dan eens kijken bij VHC Twello. Na de zomer wordt het nieuwe seizoen weer gestart met veel nieuwe teams. Zo start in september, een nieuw jongens B team, dat zijn jongens van 14-16 jaar. Omdat het een nieuw team is kan jongens B nog wel wat versterking gebruiken.

Vind jij balsporten leuk, speel je graag in een team en wil je graag samen werken aan een goeie wedstrijd, meld je dan aan en start volgend jaar in het mooie zwarte tenue van VHC Twello. Ook voor jongens in de leeftijd van 10 tot 12 is er ruimte in het nieuwe jongens D team.

Ben je nu al wat ouder, dan kun je het heren 1 team komen versterken, want ook daar heeft iedereen een druk bestaan en kan niet ieder lid iedere zondag meespelen. VHC Twello kijkt naar je uit.

Maar wist je dat je al kunt hockeyen als je vier jaar bent? Op zaterdagochtend (van negen uur tot kwart voor tien) spelen de Funckey’s, meisjes en jongens van vier en vijf jaar, op het kunstgras aan de Zuiderlaan. Zij leren in groepsverband balvaardigheden en de beginselen van hockey. Enthousiaste trainers van VHC Twello laten de kinderen spelenderwijs kennismaken met hockey waarbij spelplezier voorop staat. Vanuit veiligheidsoverweging spelen de funckey’s nog niet met een stick. Dat doen de benjamins wel. Stoere jongens en meisjes van zes jaar mogen met een stick spelen en hebben dus ook al stoere scheenbeschermers aan en bitjes in hun mond. Hockeyen is leuk en de club zorgt graag dat het veilig gebeurt. Bij de benjamins leren de kinderen hoe je een hockeystick vasthoudt, hoe je een bal pusht en meer hockey basisvaardigheden. Allemaal nog erg spelenderwijs.

Als je zeven bent ga je naar de F-jes. Hier spelen de kinderen in een eigen team en doen ze mee aan wedstrijdjes. Bij VHC Twello zijn al een heleboel kinderen uit Twello en omgeving aan het hockeyen. En omdat het zo leuk is willen ze graag dat meer kinderen en volwassenen kennis maken met hockey.

Bovendien is VHC Twello een kleine maar erg gezellige vereniging, waarbij iedereen welkom is om lekker hockey te spelen. Heb je nu ook zin gekregen om eens een keertje mee te doen of te komen kijken? Kijk dan even op de website op welke tijd jouw leeftijd speelt en kom dan gewoon eens langs! Gewoon omdat hockeyen zo leuk is! Tot snel dus bij VHC Twello. Meer weten? Ga naar www.vhctwello.nl