InTwello

Jong talent op Jongerenconcert tijdens Klompenfeest

TWELLO.- Donderdag 3 september a.s. is in de Martinuskerk te Twello het Jongerenconcert als opening van de Klompenweek. Bijzonder dit keer is dat de organisatie van het Klompenfeest de groep O’G3NE bereid heeft gevonden om naar Twello te komen om naast de jonge talenten uit Twello en omgeving ons van hun artistieke kwaliteiten te laten genieten.

Deze week ook een korte impressie over enkele van de jongeren die hun talent met u willen delen:

Eva Berends (piano) is 13 jaar en woont in Twello. Ze zit in de brugklas van het VWO+ op het Veluws College, Mheenpark in Apeldoorn. Sinds vijf jaar heeft ze pianoles van Henk Noordman in Twello. Ze speelt verschillende genres. Moderne liedjes zoals popmuziek, maar ook klassieke muziek. “Ik ben op pianoles gegaan omdat wij thuis al een piano hadden en omdat ik het erg leuk vind om te spelen”. Op het concert speelt zij stukken van Beethoven, Sam Smith en van Ludovico Einaudi.

Jill Benne is 15 jaar en woont in Posterenk en zit op het Veluws College Twello. Haar hobby’s zijn natuurlijk zingen, dansen, turnen, pianospelen en gitaarspelen. “Ik begon al met zingen vanaf het moment dat ik leerde praten”. Sinds haar 7e jaar speelt ze gitaar en sinds haar 11e piano. Jill heeft les van Diana Vredenberg die haar ook begeleidt op piano.

Op het concert zingt Jill onder andere: Jar of hearts van Christina Perri en Hallelujah van Lisa Lois. Emma van der Scheer is 15 jaar en woont in Wilp. Ze zit in klas 3 HAVO van het Boerhaave in Deventer. “Muziek en talen vind ik de leukste vakken. Buiten school zie ik mijn vriendinnen en tennis ik. Daarnaast speel ik gitaar en doe mijn grootste hobby: zingen! Ik zing zowel klassiek en opera als popmuziek. Het leuke van klassiek zingen vind ik dat je je stem heel intensief gebruikt”. Ze is met zingen begonnen toen ze nog heel jong was, maar klassiek en opera doet ze nu ongeveer 2 jaar. Emma heeft les van Bernadette Boone-ter Heijne (mezzo-sopraan) in Voorst. Emma gaat onder andere zingen: O mio babbino caro van Giaccomo Puccini. Over 2 weken meer over Gemma Scherpenzeel, het Jeugdorkest van Excelsior en natuurlijk over O’G3NE. Kortom: Talenten die voor jong en oud zeer de moeite waard zijn om naar te komen luisteren en kijken. Het concert is in de Martinuskerk te Twello. Deze heeft een goede akoestiek en kan voldoende mensen aan.

De voorverkoop van de kaarten à 7,50 euro (inclusief een drankje in de pauze) start op zaterdag 1 augustus en zijn verkrijgbaar bij Primera Oonk en Multimate Klunder te Twello. Aanvang concert 19.00 uur. Kerk open om 18.30 uur. Voor meer info: www.klompenfeest.nl.