InTwello

Jazzselectie SV Twello verovert eerste plaats in afgeladen Ahoy

TWELLO.- Op het Nederlands Kampioenschap Fantastic Gymnastics is SV Twello Dans 20 jaar en ouder onder leiding van Danique van ’t Erve Nederlands Kampioen geworden. Dit grootse evenement in Rotterdam biedt een heel weekend lang een podium voor bijna alle gymsporten, waaronder jazzdans. Van SV Twello hadden drie selecties zich geplaatst om te mogen deelnemen aan dit event in Ahoy.

Zaterdag 20 juni begon al vroeg aan de Zuiderlaan. Om 6 uur stonden 2 bussen klaar om de 30 selectieleden met hun aanhang naar Ahoy te brengen. Gewapend in blauwe shirts met de tekst “I love SV Twello Dans” kon de strijd beginnen. Deze strijd was verdeeld in een ochtend- en middagprogramma waar in totaal 800 deelnemers van 25 verenigingen aan meededen. Aan wedstrijden van de jazzdans doen selecties in verschillende categorieën mee. Dit zijn A, B en C selecties die ook weer verdeeld zijn naar leeftijden. In de ochtend mocht de C-selectie tot en met 16 jaar het spits afbijten. In hun categorie deden acht groepen mee. De meiden vonden daarin tegenstanders die moeilijk bleken te verslaan. Zelf waren ze niet tevreden met de behaalde zevende plek, maar zoals de juryvoorzitster zei: “Het is al een enorme prestatie dat je in Ahoy mag staan, vandaag zijn jullie eigenlijk allemaal winnaars.”

Later op de ochtend maakte de selectie van 20 jaar en ouder zich op alles te geven. Na hun strakke en goed uitgevoerde optreden was wel duidelijk dat dit een podiumplek zou kunnen worden. Maar zou de jury het ook belonen met de felbegeerde eerste plek? Het wachten duurde tot bijna half zes. Bij het horen van de uitslag leek het of de afgeladen hal alleen maar uit blauwe shirts bestond. De zenuwen van de C selectie tot en met 13 jaar werden in het bijzonder op de proef gesteld. Zij waren in het middagprogramma pas als negentiende aan de beurt. Vorig jaar stonden ze ook al in Ahoy. En net zoals een jaar geleden lieten ze zien dat je met plezier in dansen heel ver komt. Met stralende gezichten lieten ze hun dans zien en behaalden daarmee een mooie 4de plek. Daarmee lieten zij 6 groepen achter zich. Na zo’n lange dag smaakt een patatje in de kantine van de Zuiderlaan naar meer. Meegereisde supporters waren na afloop van mening dat het mooie van een sport als dans is dat het een echte groepsactiviteit is, waar jij je als aanhang ook bijzonder bij betrokken voelt. Voor SV Twello is het heel duidelijk: “We love SV Twello Dans”. Check de website www.svtwello.nl voor meer dansplezier.