InTwello

Grootste Vaderdagtafel van Oost Nederland

TWELLO.- Op Vaderdag, zondag 21 juni, zal er een uniek evenement plaatsvinden in de Dorpsstraat in Twello. Diverse horecabedrijven organiseren een Franse Vaderdag met als middelpunt een marktje met diverse gerechten, bereid door zes plaatselijke horecabedrijven, welke genuttigd kunnen worden aan een tafel met een lengte van maar liefst 75 meter.

Culinaire beleving over laten gaan in een gezellige familiedag met Franse inslag is het doel van de organisatie. In de Dorpsstraat, gevuld met monumentale panden en het dorpse karakter met de kerk als middelpunt, zullen diverse activiteiten georganiseerd worden voor jong en oud om zo het Franse dorpsgevoel te creëren.

De bezoekers kunnen het eeuwenoude spel petanque spelen, in Nederland beter bekend als jeu de boules, terwijl Franse muziek in de omgeving klinkt. Kinderen mogen hun kunsten vertonen op muzikaal en theatergebied, terwijl ouders en grootouders zich te goed kunnen doen aan de lekkernijen, welke door de plaatselijke horeca in diverse kraampjes uitgestald zullen staan. Alle kinderen, die een talent hebben zoals tekenen, schilderen, theater of een muziekinstrument bespelen, zijn van harte welkom deel te nemen!

Natuurlijk allemaal volgens Frans recept. Te denken valt aan entrecote, confit de canard, gerookte zalm, bouillabaisse en paté. Voor en nagerechten worden aangeboden voor 5 euro terwijl hoofdgerechten 10 euro kosten. Daarnaast zal er een hapjesbar aanwezig zijn voor de bezoekers, die alleen de gezelligheid willen meemaken, maar al andere plannen hebben voor het avondeten.

Iedereen wordt uitgenodigd om zelf bord en bestek mee te nemen, zoals dat in Frankrijk vaak gebeurd. Ook om de afvalberg in Nederland te ontzien. Als men op het laatste moment toch vergeten is bord en bestek mee te nemen, zullen alternatieven aanwezig zijn.

Naast de kramen van de Twellose horecabedrijven Korderijnk, De Waardige Waard, Gewoon Twello, Taverne, Het Dorpshart en Swinckels in Twello zal er ook een kraam aanwezig zijn van Vive la Crêpe uit Warnsveld om de kinderen te voorzien van een crêpe of wafel. Als de kinderen uitgespeeld zijn op het springkussen of met het blikken gooien (altijd prijs) alle prijzen in de wacht hebben gesleept, kunnen zij ook nog een lekker koud ijsje halen bij de Talamini ijskar.

Bij de Kunstkring Voorst zullen kunstenaars op het terras aan het werk zijn en Christien ten Dam is geopend voor mensen die op zoek zijn naar Franse antiek. Tevens is het koopzondag in Twello met nog meer activiteiten in het centrum. Parkeren is altijd gratis in Twello, dus ook op Vaderdag. Al met al een gezellige familiedag met heerlijke gerechten, Franse muziek, Franse aankleding en veel activiteiten.

De Franse Vaderdag start om 14.30 uur en eindigt om 19.30 uur, tenzij het nog langer Frans gezellig blijft in de Dorpsstraat. Bij slecht weer wordt het evenement afgelast. Dit wordt gepubliceerd op www.intwello.nl. De site waar alle informatie over Twello en omgeving staat vermeld, zoals de winkels, evenementen, koopzondagen en toerisme.