InTwello

Gezellige afsluiting seizoen scouting Gelre Groep Twello

De Gelre Groep uit Twello heeft zaterdag het scoutingseizoen afgesloten. Samen met leden, ouders en ook de buurt was uitgenodigd. Scouting vindt samen doen namelijk belangrijk.
De laatste zaterdag voor de vakantie wordt altijd een activiteit georganiseerd waarbij iedereen welkom is. Zo’n 150 aanwezigen genoten van een mooie fietstocht langs De Fliert, Bussloo, speeltuin Posterenk en terug naar Twello. Onderweg waren 8 posten met opdrachten.
Terug bij het clubhuis was er een welkomstwoord door vicevoorzitter Joris Oosterlaar en werd er “overgevlogen”. Alle kinderen die na de zomervakantie naar een andere leeftijdsgroep gaan vliegen symbolisch over, een echte scoutingtraditie. Dit gebeurde op de rope course die vorige week voor de open dag was gebouwd. Het was heel sfeervol, en soms best spannend ook.
Tot slot was er een barbecue. Hiervoor was ook de buurt uitgenodigd van de nieuwe wijken ’t Holthuis en De Schaker waarin het clubhuis is gesitueerd. Iedereen had langzamerhand trek en de spiesjes verdwenen als sneeuw voor de zon. Die zon deed goed zijn best bij de barbecue.
We kunnen terugkijken op een zeer gezellige middag. De organisatie van de middag was in handen van de “roverscouts” (jongens en meiden van 18 – 21 jaar), met ondersteuning van het Activiteitenteam. Het Activiteitenteam is een nieuw fenomeen binnen de Gelre Groep, een klein hecht team dat de organisatoren van groepsactiviteiten met raad en daad, maar vooral met veel enthousiasme bijstaat. “Smeerolie” binnen de groep. De posten werden bemand door de explorers. Heel hartelijke dank aan allen die hebben meegewerkt aan deze mooie middag. Scouting Gelre Groep wenst u een hele goede zomer toe!

Benieuwd naar de mogelijkheden van scouting Gelre Groep? Kijk dan op www.gelregroep.nl of op onze facebookpagina https://facebook.com/scoutingtwello . Vragen kun je ook stellen aan het secretariaat (06) 16 37 72 25.

Bron: DeventerPost

gelregroeptwello