InTwello

Expositie Irene van Essen en Ton Posthumus

TWELLO.- Onder het motto ‘De weg is het doel’ exposeren Irene van Essen en Ton Posthumus van 9 tot en met 25 januari hun gezamenlijke werk in galerie ‘De Statenhoed’ van de Kunstkring Voorst.

 

Irene van Essen (Twello) is autodidact en in 1989 begonnen met schilderen in de schilderschool van Riet Bloem en later bij Joke Leune. In deze expositie, die meer dan 100 schilderijen van Irene bevat, ziet men een overzicht van haar oeuvre. Schilderen wordt door Irene steevast gebruikt om gevoelens uit te drukken in kleuren en lijnen. Daarbij is schilderen in vrijheid erg belangrijk, om zo een gevoel van genieten op te roepen. Voor haar deels abstracte werk gebruikt zij acryl en gemengde technieken. De grootste inspiratiebronnen voor haar werk zijn: Karel Appel, Wassili Kandinsky en Pablo Picasso.

Irene exposeerde eerder in onder meer Teuge, Apeldoorn, Twello, Voorst en in Oekraïne.

 

Ton Posthumus (Deventer) volgde zijn opleiding aan de AKI in Enschede, richting gemengde techniek. Van hem zijn objecten te zien van hout en metaal, deels gemaakt met de achterliggende gedachte dat men ze moet kunnen aanraken om de vorm te ontdekken en om ze ruimtelijk te kunnen ‘zien’. Voor zijn houten sculpturen gebruikt hij vooral appel- en perenhout vanwege hun warme uitstraling. Bovendien zijn ze aerodynamisch van vorm om de suggestie van snelheid weer te geven. De metalen objecten zijn van messing in combinatie met koper of steen. Posthumus exposeerde eerder in onder meer Enschede, Deventer, Zwolle, Lochem en Groningen. Officiële opening van de expositie: zaterdag 9 januari a15.00 uur, Galerie ‘De Statenhoed’, Dorpsstraat 11 a, Twello.

Openingstijden galerie: vrijdags van 15.00 – 18.00 uur, zaterdags en zondags 14.00 – 17.00 uur.
Meer informatie: www.kunstkringvoorst.nl