InTwello

Urban Meets Sports op het Marktplein in Twello

Lokatie

Marktplein Twello

Datum & tijd

  • 05/05/2018
  • 10:00
  • 17:00

Op zaterdag 5 mei is er de 1e editie van het evenement ‘Urban Meets Sports’, gehouden op het Marktplein in Twello. Het evenement is bedoeld voor zowel de jeugd in een leeftijd van 6 t/m 15 jaar, als de oudere jeugd van 16+. Ze kunnen zich hier vermaken met verschillende Urban sportactiviteiten, lekker genieten van een hapje en drankje of chillen op het terras.

 

1e editie Nationale Straatvoetbaldag

De gemeente Voorst heeft de primeur om de eerste gemeente te zijn in de provincie Gelderland die meedoet aan de Nationale Straatvoetbaldag. Als we kijken naar alle speelsteden dit jaar, zijn we zelfs de enige uit Oost-Nederland.

We hanteren daarom op het evenement van 5 mei een open karakter, ook de jeugd uit de omliggende gemeentes zijn van harte welkom in Twello. Voor de eerste, tweede en derde plaats zijn er leuke prijzen te winnen. Daarnaast plaatsen zij zich automatisch voor de finaledag van het Nationale Straatvoetbal in Amsterdam.

 

Organisatie

Stichting Koepel heeft voor het straatvoetbal een samenwerking weten te realiseren met Stichting Straatvoetbalbond Nederland (SVBN). Organisator van het evenement, Gert-Jan de Croon, is erg tevreden met de SVBN als partner voor het Nationale Straatvoetbaltoernooi. ‘Je kan zien dat ze al jaren ervaring hebben met het organiseren van de Nationale Straatvoetbaldag, wat jaarlijks vooral plaatsvindt in de randstad en daar erg populair is. Des te leuker is het om dit in de gemeente Voorst van de grond te krijgen voor de jeugd’.

 

Naast het straatvoetbaltoernooi is het ook gelukt om een uitdagend Urban sportprogramma voor de jeugd te creëren. Zo is er voor ieder wat te beleven deze dag op het marktplein. Met de overige Urban sportactiviteiten waaraan bezoekers op 5 mei kunnen deelnemen, speelt Stichting Koepel in op populaire trendsporten bij de jeugd en de bewegingscultuur van nu. ‘Biketrial, 3×3 basketbal, KanJam maar ook freerunning zijn vernieuwende sporten die we hopelijk ook op korte termijn kunnen introduceren in het bewegingsonderwijs binnen de gemeente Voorst’, aldus Gert-Jan de Croon.

 

Maatschappelijk karakter straatvoetbal

Wij zijn van mening dat straatvoetbal een laagdrempelig en effectief instrument is om de sociale samenhang en eenheid in de verschillende wijken en of gemeentes te vergroten. Straatvoetbal is meer dan voetbal alleen. Het is een sociaal gebeuren, waarin muziek, dans, eten, plezier en met elkaar communiceren net zo belangrijk zijn. Straatvoetbal verbindt mensen en draagt bij aan de leefbaarheid. Het brengt buurtgenoten bij elkaar; jongens en meisjes, jong en oud, autochtoon en allochtoon.

 

Inschrijven

Inschrijven voor het straatvoetbaltoernooi kan nu via: www.svbn.nl/aanmelden

Er geldt een minimaal aantal van 5 spelers per team. De deelnemers van het toernooi kunnen zich inschrijven in vier leeftijdscategorieën. Inschrijven kan tot dinsdag 1 Mei.

6 t/m 9 jaar (jongens/meisjes)
10 t/m 12 jaar (jongens/meisjes)
13 t/m 15 jaar (jongens/ meisjes)
16+ (t/m 30 jaar) (jongens/ meisjes)

 

Wat is er nog meer te beleven?

Deze dag wordt het Marktplein in Twello omgetoverd tot een ware Urban/Street decor met verschillende Urban sporten. De jeugd kan zich inschrijven voor diverse Urban sportclinics zoals; 3×3 Basketbal, BMX/Biketrial, KanJam en de voetbalmuur ‘Sutu’. Verder kan de jeugd zich vermaken met een graffiti Wall, levend tafelvoetbal en er zijn diverse luchtkussens voor de allerkleinsten.

Inschrijven voor de verschillende Urban sportclinics kan via: www.voorstactief.nl

 

Hopelijk zien we je op zaterdag 5 mei tussen 10:00 – 17:00 op het marktplein in Twello!

 

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door:

Stichting Koepel sport, welzijn en cultuur met samenwerkende partners; Younger at Heart, buurtsportcoaches SV Voorwaarts, SV Twello basketbal, Nijha B.V., Hamersma verhuur, Stichting Straatvoetbalbond Nederland en de gemeente Voorst.