InTwello

Tentoonstelling 75 jaar Bevrijding in Voorst voor jong en oud

Lokatie

Bibliotheek Twello

Datum & tijd

  • 22/02/2020
  • 15:00
  • 09/05/2020

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog tot een einde kwam. Om deze memorabele gebeurtenis te gedenken, richtte de Oudheidkundige Kring Voorst in nauwe samenwerking met de Bibliotheek een tentoonstelling in. Op zaterdag 22 februari opent burgemeester Jos Penninx de tentoonstelling ’75 jaar bevrijding in Voorst’ samen met een aantal kinderen uit de gemeente.

Veel historisch materiaal

De tentoonstelling bestaat uit voorwerpen en materialen die de Oudheidkundige Kring Voorst in eigen archieven tegenkwam, maar inwoners van de gemeente stelden ook historisch materiaal beschikbaar. Dat alles resulteert in een gevarieerde en uitgebreide tentoonstelling waarin verschillende thema’s aan bod komen. Zo is er aandacht voor de mobilisatietijd, het dagelijks leven tijdens de oorlog, arbeidsinzet en propaganda, verzet en geallieerden en natuurlijk de bevrijding in de periode april en mei 1945 in de gemeente Voorst.

Interessant voor de jeugd

De tentoonstelling is ook voor de jeugd aantrekkelijk. Rondom de tentoonstelling kunnen leerlingen uit de bovenbouw van de basisschool meedoen aan een quiz. Aan het einde daarvan krijgen zij een mooie herinnering aan 75 jaar bevrijding in Voorst dankzij het harde werk van medewerkers van de dagbesteding van Zozijn.

Praktische informatie

Op 22 februari opent burgemeester Jos Penninx om 15.00 uur samen met de jeugd de tentoonstelling. Deze is te zien tot en met 9 mei in de Bibliotheek in Twello aan het Marktplein tijdens openingstijden van de Bibliotheek.