InTwello

Suzanna Jansen op bezoek in bibliotheek Twello

Lokatie

Bibliotheek Twello

Datum & tijd

  • 04/10/2018
  • 20:00

Op verzoek van de Boekenvrienden komt Suzanna Jansen donderdagavond 4 oktober naar bibliotheek Twello. Haar lezing zal in het teken staan van haar boek ‘’ondanks de zwaartekracht’’.

In dit boek vertelt Suzanna Jansen over de wederopbouwwijk waar ze opgroeide: over de stadsontwerper die in de utopische avant-garde tijd zocht naar de ideale stad; en over de danseres die cultuur naar de tuinstad wilde brengen. Ze volgt deze kunstenaars door de twintigste eeuw, in een persoonlijke zoektocht naar het belang van kunst. Want wat gebeurt er als je je dromen najaagt. En wat als je dat niet doet?

Suzanna Jansen is geboren en getogen in Amsterdam. Ze begint aan een balletopleiding maar stapt over op de studie Communicatie aan de HEAO. Na enige jaren bij een marketingbedrijf is ze in de jaren negentig betrokken bij de oprichting van Independent Media, het uitgeefconcern van Annemarie van Gaal en Derk Sauer in Moskou, waarvoor ze ook naar Rusland verhuist.

Terug in Nederland schrijft ze reportages voor onder meer Trouw en Intermediair. Al gauw stuit ze op de roemruchte bedelaarskoloniën van Veenhuizen, en haar familiegeschiedenis daar. Een beoogd artikel over dat langdurige en unieke heropvoedingsexperiment in het Drentse veen loopt uit op een boek, dat in januari 2008 verschijnt onder de titel Het pauperparadijs. Dit boek wordt onverwacht een bestseller, waarvan inmiddels meer dan 325.000 exemplaren zijn verkocht.

Aanvang 20.00 uur. De toegang bedraagt € 5,00 Donateurs van de Boekenvrienden gratis toegang. Reserveren is gewenst via www.bibliotheekbrummenvoorst.nl