InTwello

‘Schilderen in de traditie van de oude meesters’ Kunstkring Voorst

Lokatie

Ateliers Galerie ‘De Statenhoed’, Kunstkring Voorst

Datum & tijd

  • 23/09/2017
  • 15:00
  • 16:00

De Kunstkring Voorst biedt dit komend najaar en winter weer de unieke cursus “Schilderen in de traditie van de oude Meesters”.

In deze cursus, die bedoeld is voor zowel beginners als voor de meer geoefende schilder, leert u op praktische manier hoe u volgens de klassieke olieverf technieken een realistisch doek opzet. In 10 opeenvolgende lessen leert u van begin tot eind iets over compositie, perspectief, kleurenleer en kleur mengen, licht en donker, stofuitdrukking, penseelvoering, tonatie, werken met glacis en werken in lagen. Dit alles uitgelegd aan de hand van werken van bekende portret-, figuratief-, stilleven- of landschapsschilders.

Introductiebijeenkomst

Op zaterdag 23 september a.s. is er een introductie bijeenkomst om de smaak van de lessen te pakken te krijgen. Deze introductie bijeenkomst: in de vorm van een  mini-college over kunstgeschiedenis is tevens een openbare les en gratis en voor iedereen toegankelijk. De cursus zelf bestaat uit 10 wekelijkse lessen van 2,5 á 3 uur op de zaterdagochtend en – mogelijk voor een 2e groep – op een doordeweekse dag.

Iedere schilderles wordt daarbij onderbroken voor een dergelijk mini-college van maximaal 20 minuten over één van de aspecten van het schilderen volgens de oude renaissance technieken. In deze ‘colleges’ komen, vanuit de verschillende disciplines, onder meer de technieken van Rembrandt, Caravaggio, Velázquez, John Singer Sargent, William Turner en surrealisten zoals Salvador Dali ter sprake. Maar ook aan hedendaagse kunstenaars wordt aandacht besteedt: Herman Tulp, Evert Thielen, Henk Helmantel, Michael Hiep, Walter Elst, Tjalf Sparnaay en anderen.

In de resterende 2 à 2,5 uur gaat u zelf aan de slag met penseel, olieverf en doek onder leiding van een ervaren docent die u voorziet van de nodige schildertips en adviezen.

Samen met achtergrondinformatie over de ontwikkelingen in de kunst – van renaissance tot nu – en de nodige materialenkennis, vormt deze cursus een ideaal startpunt voor ieder die met realistisch schilderen wil beginnen of zijn/haar kennis hierin wil verdiepen. Ongeacht of u nu liever portret, figuratief, landschap of stilleven schildert.

De cursus zelf start in oktober en vindt plaats in de ateliers van Galerie ‘De Statenhoed’ van Kunstkring Voorst, aan de Dorpsstraat 11a in Twello.

Voorinschrijving

Voor deze cursus dient u zich vroegtijdig aan te melden. Per cursus is ruimte voor maximaal 6 personen en er zijn nog slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Voor meer informatie over deze cursus, lesopbouw, lestijden, data en opgave kunt u terecht op www.cfwebforge.com/cursus of bellen naar: Peter van der Woude, tel. 06 538 702 45.

Zaterdag 23 september, 15.00 – 16.00 uur (inloop vanaf 14.30)
Ateliers Galerie ‘De Statenhoed’, Kunstkring Voorst
Dorpsstraat 11a, Twello
Toegang gratis