InTwello

Roxane van Iperen op bezoek in bibliotheek Twello

Lokatie

Bibliotheek Twello

Datum & tijd

  • 03/10/2019
  • 20:00

Op verzoek van de Boekenvrienden komt Roxane van Iperen op donderdagavond 3 oktober naar Bibliotheek Twello. Zij gaat met de lezers in gesprek over haar nieuwe boek ’t Hooge Nest. Met dit boek heeft zij de OPZIJ literatuurprijs 2019 gewonnen.

’t Hooge Nest

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bestieren twee joodse zussen één van de grootste onderduikadressen in Nederland: ‘t Hooge Nest, een villa in ‘t Gooi. Terwijl de laatste joden in Nederland worden opgejaagd, gaat het leven van enkele tientallen onderduikers door, pal onder de neus van NSB-buren en nazikopstukken. Toch wordt het Nest verraden en de familie Brilleslijper belandt met het laatste transport in Auschwitz, samen met de familie Frank.

Het is belangrijk dat wij niet vergeten wat er is gebeurd tijdens de Tweede Wereldoorlog nu de sociale ongelijkheid onrustbarend toeneemt en ongelijkheid op basis van afkomst en herkomst nog steeds doorslaggevend kan zijn voor iemands kansen. ’t Hooge Nest is een leeservaring die toch weer iets toevoegt aan wat je al dacht te weten.

Over Roxane van Iperen

Roxane van Iperen (1976) is jurist en publicist. Ze schrijft voor o.a. Vrij Nederland, Het Financiële Dagblad, NRC Handelsblad, Het Parool en De Morgen. In 2016 was ze gastcorrespondent Brazilië voor De Correspondent en verscheen haar roman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won.

Praktische informatie

Aanvang 20.00 uur. De toegang bedraagt € 5,00. Donateurs van de Boekenvrienden hebben gratis toegang. Reserveren is gewenst via www.bibliotheekbrummenvoorst.nl