InTwello

Ouder-kind Yoga in Bibliotheek Twello

Lokatie

Bibliotheek Twello

Datum & tijd

  • 18/01/2020
  • 13:00
  • 14:00

 

Samen met je kind yoga doen verbindt, ontdek je eigen kracht en die van elkaar door inspanning en ontspanning. Met yoga werk je niet alleen aan lenigheid, kracht en balans. Uit onderzoek blijkt dat yoga en meditatie helpen bij het omgaan met prikkels, stress, angsten en impulsief gedrag. Het vergroot zelfvertrouwen, empathie en concentratie. Essentiele bouwstenen voor ieder kind!

Bij de Bibliotheek in Twello komt Nynke Bos een yogales geven. Zij heeft tien jaar als groepsleerkracht gewerkt in het Speciaal Onderwijs. Ze werkte er met slechthorende kinderen, kinderen met TOS, ASS en ADHD. Ze merkte dat haar kracht ligt in het ‘zien’ van kinderen. Zien wat een kind nodig heeft om te kunnen leren, om te kunnen (samen) spelen, om zich fijner te voelen en zich positief te ontwikkelen. Yoga en meditatie waren altijd al verweven in haar leven. Nadat zij een jaar met haar hele gezin in Laos heeft geleefd en gewerkt voelde zij zich steeds meer aangetrokken tot de boeddhistische leefwijze. Ze heeft inmiddels de opleidingen docent Kinderyoga en Mindfulness trainer voor kinderen met succes afgerond. En afgelopen jaar is haar prentenboek ‘Yo-ga je mee?’ verschenen. Een boek met avontuurlijke kinderyogaverhalen vol prachtige illustraties. Een heerlijk boek om voor te lezen en zo samen yoga te doen. De oefeningen bij de verhalen zijn duidelijk omschreven en getekend.

Praktische informatie

De Ouder-kind Yoga les is op:

Zaterdag 18 januari van 13.00 tot 14.00 uur in Bibliotheek Twello

Toegang is gratis, aanmelden kan via www.bibliotheekbrummenvoorst.nl.

Er is beperkt plek, dus wees op tijd met aanmelden.

Deze activiteit is een samenwerking tussen Bibliotheek Brummen|Voorst, Stichting Welzijn Brummen, Vérian Consultatiebureau en Boekstart.